Accu veiligheid training

Het belang van bewustzijn in accuveiligheid is niet te onderschatten, want een accubrand of ontploffing kan aanzienlijke gevolgen hebben. Bij Battery Control begrijpen we de waarde van veiligheid en daarom willen onze experts u graag meer leren over hoe u accu’s op een veilige manier kunt opslaan en opladen.

Met onze op maat gemaakte trainingen en gebaseerd op uitgebreide kennis en testgegevens, delen we graag onze expertise om u bewust te maken van mogelijke risico’s en om u te voorzien van de juiste richtlijnen en praktische tips voor het veilig omgaan met accu’s. Onze grondige testen en experimenten hebben ons geholpen om effectieve methoden te ontwikkelen die accubranden en ontploffingen minimaliseren en de veiligheid van uw omgeving waarborgen.

Accu veiligheid training inplannen? Wie zijn wij?

Waarom een accu training?

Het voorkomen van problemen is altijd kostenefficiënter dan het achteraf betalen van schade. Een training op het gebied van accu veiligheid is een effectieve manier omdat:

  • Het zorgt voor bewustwording: Bewustzijn creëren bij het hele team is essentieel voor een veilige werkomgeving.
  • Veiligheid ontstaat door bewustzijn: Wanneer alle teamleden zich bewust zijn van mogelijke risico’s, wordt de veiligheid aanzienlijk vergroot.
  • Het helpt u tijdig risico’s te herkennen: Door de training kunt u potentiële risico’s vroegtijdig signaleren en aanpakken.
  • Gedeelde kennis: Met meerdere getrainde medewerkers beschikt uw organisatie over een breder kennisniveau, wat voordelig is bij afwezigheid van collega’s (bijv. tijdens vakanties).

Extra service voor uw klanten

Bent u een verzekeraar, leasemaatschappij of een andere grote organisatie met veel cliënten die gebruik maken van e-bikes & e-scooters? Dan biedt een accu veiligheid training tevens de mogelijkheid om nieuwe inkomsten te genereren. Na de training kunnen uw specialisten namelijk ook klanten adviseren over de mogelijke risico’s en oplossingen. Op deze manier zijn uw klanten goed geïnformeerd en bewust van de veiligheidsaspecten bij het gebruik van accu’s.

Ja, ik wil klanten extra service bieden

Uw lithium – ion expert

Tegenwoordig kan iedereen zichzelf een expert noemen, maar in de praktijk zijn er nog steeds (te) weinig echte specialisten op het gebied van Lithium-ion accu’s, die veelvuldig worden gebruikt in e-bikes en e-scooters. Bij Battery Control hebben we ons gespecialiseerd in het voorkomen van accubranden bij dit type batterijen. Ons bedrijf is ontstaan door het ontwikkelen van producten op basis van onze eigen tests. Inmiddels zijn we een gewaardeerde partner van veel grote food delivery organisaties, verzekeraars en rijwielzaken. Onze rol reikt verder dan alleen het leveren van producten; we adviseren bedrijven en organisaties actief over de accu veiligheid voor Lithium-ion. In het kort: uw veiligheid staat bij ons op nummer één.

Over onze accu trainingen

Programma

Onze training behandeld de volgende onderdelen:

  • Wat is een lithium ion batterij?
  • Transitie, probleem en onderzoek
  • Huidige wet & regelgeving
  • Hoe om te gaan met lithium ion batterij?
  • Producten in de markt
  • Wereld van “veilig laden en opslaan”

Uiteraard bevat de training ook praktische tips en uitleg. Bent u benieuwd naar de inhoud van onze trainingen of heeft u een specifieke vraag? Neem gerust contact op voor een maatwerk voorstel.

Wat kost een training?

Onze trainingen zijn maatwerk, dus de kosten zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Er is in ieder geval meer mogelijk dan u denkt. Dus neem gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden om de training voor beide partijen tot een win-win situatie te maken!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Accu veiligheid training volgen?

Neem dan nu contact met ons op via de onderstaande knop. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en de mogelijkheden te bespreken. We zullen u zo spoedig mogelijk terugbellen.

Ja, ik wil een training  Onze producten

Minimaliseer de risico's

Maximaliseer uw veiligheid.

Battery Control Europe staat voor ‘veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode getest.