Transport-box

De Transport-box heeft hetzelfde concept als de eerste uitvoering van de Battery-box. In dit geval specifiek ontwikkeld voor inbouw in bestelwagens. De vraag naar veilig transport van lithium ion accu’s wordt alsmaar groter. De laatste jaren zijn er veel bestelwagens die accu’s vervoeren in brand geraakt door een defecte of inferieure lithium ion accu. Dat gebeurd niet alleen bij de E-bike accu’s maar ook hand- en tuingereedschap accu’s.

Lees onder verder….

Transport inbouw box

Naast de Battery-box XL is er met de Transport-box een nieuw familielid toegevoegd aan het Battery-box concept. De transport-box is een box waar je de lithium ion accu’s veilig in legt, kan opslaan en vervoeren.

In verschillende branche en sectoren wordt er gewerkt met lithium ion accu’s. Vaak liggen deze op locatie of slingeren ze rond. Het beef dat dit type accu gevoelig is voor vocht en schade van buitenaf wordt steeds bekender. Mensen die met een lithium ion batterij werken of mee om gaan zullen de bewustwording moet krijgen wat voor product je in handen hebt en hoe je daarmee om moet gaan. Verzekeraars hebben projecten lopen waar de lithium ion accu onder de loep genomen wordt. Een gemiddelde accubrand heeft een schade van 800.000 euro en is dus risicovol in haar ogen.

Bewustwording

De bewustwording over de omgang met de sterk groeiende ontvlambare lithium ion accu wordt groter. Het bedrijfsleven is er bewuster mee bezig en is op zoek een juiste en passende oplossing. Dit vraagstuk is ook bij Battery Control gekomen. Veel bedrijven die met lithium ion accu’s omgaan en deze veilig willen vervoeren zoeken een transport oplossing. Tot nu toe is dat vaak een verstevigde kartonnen doos en binnen de ADR richtlijnen goedgekeurd. Door de vragen van klant is Battery Control gaan kijken wat wij met het Batter-box concept konden doen om de klant te helpen. Omdat de Battery-box inmiddels door velen als beste oplossing voor veilig laden wordt gezien hebben wij een aanpassing aan de Battery-box gedaan en is er nu ook een Transport-box door ontstaan.

Helaas hebben ook wij bij Anticimex, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, een incident met accu’s gehad. Omdat veiligheid en een veilige werkomgeving bij ons voorop staan is er snel contact gemaakt met Battery Control. Samen hebben wij een passende oplossing ontwikkeld voor het veilig laden en vervoeren van de accu's voor de Smart. De Smart heeft een lithium ion accu in de behuizing en moet na een bepaalde periode gewisseld worden. Deze omwisseling vindt periodiek plaats en wordt door een weringspecialist uitgevoerd. De Battery-box is voor ons het perfecte product om de dagelijkse werkzaamheden veilig uit te voeren.
Steffan Buurman
Technisch Manager Anticimex

In de onderstaande foto is de Battery-box ingebouwd in een Ford Connect van Anticimex. In dit geval zelfs twee boxen op elkaar.
Anticimex is 1934 opgericht in Zweden. Sindsdien is Anticimex uitgegroeid tot de nummer 1 op het gebied van slimme moderne plaagdierbeheersing. Zowel in Nederland als wereldwijd. Door middel van preventie, nieuwe technologieën en duurzame oplossingen, voldoet Anticimex aan de eisen voor een gezonde leefomgeving.

Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van Anticimex Smart. Dit is een digitaal, duurzaam systeem dat de omgeving 24/7 monitort en beschermt tegen dierplagen. Dagelijks zijn er ongeveer 150 collega’s onderweg om klanten te ontzorgen rondom het gebied van plaagdieren, mede door gebruik te maken van het Anticimex Smart systeem.

Helaas heeft Anticimex, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, een klein incident rondom het gebruik van de accu’s gehad. Veiligheid en dus een veilige werkomgeving staan voorop en daarom is er hierna direct contact opgenomen met Battery Control. Daar is gevraagd een speciale Battery-box te ontwikkelen voor het vervoer van de accu’s. De eerste bestelwagens van Anticimex zijn ondertussen uitgevoerd met de veilige Transport-box. Zo is transport van de lithium ion accu’s nog veiliger en blijven de specialisten veilig onderweg om de accu’s weer in de Smart producten te plaatsen.

De Smart heeft een lithium ion accu in de behuizing en moet na een bepaalde periode gewisseld worden. Deze omwisseling vindt periodiek plaats en wordt door een weringspecialist uitgevoerd.

Specificaties

Voordelen van de transport-box

Transport-box
veilig vervoeren van accu's
Open-deur-detectie
signalering met lamp en signaal
12V aansluiting
doorvoer van printplaat voor deurdetectie
Rookgas doorvoer
afvoeren van zwaar giftige rookgassen
Afwerking
oa. met betonplex materiaal
Temperatuur
controle door isolatie materiaal
Extra signalering
Optioneel in cabine of met startonderbreker
Uitvoering
met binnen plaat of schuiflade
Inbouw
in overleg