E-bikes lastig te verzekeren

Verzekeraars zijn zoekende naar betrouwbare en veilige oplossingen voor het laden van de e-bike batterijen om hun klanten voor te kunnen schrijven. Door het ontbreken van regelgeving en normering is het gissen naar wat een geschikte oplossing is. Verzekerden zoals de food delivery branche, hospitality en de rijwielbranche hebben allemaal veel te maken met e-bikes en zijn ook zoekende naar een oplossing die werkt en betaalbaar is. Terwijl de verzekeraar graag de onevenredige schadelast rondom een e-bike wil terugdringen.

Ontdek de gevaren Wie zijn wij?

Advies en onderzoek

Een verzekeraar wil het risicobewustzijn verhogen door het verrichten van risico-inspecties, geven van voorlichting en het beantwoorden van vragen rondom lithium ion en veilig laden. Zij adviseren bij aanschaf van brandwerende voorzieningen en doen ook onderzoek naar brandwerende maatregelen. Brandende lithiumaccu’s zijn nog niet te blussen. Er is een nieuwe NTA 8133 test, maar deze is zeker niet praktijkgericht. Een test met open accu, zonder casing, is niet wat er in de praktijk gebeurd. De verzekeraars houden de ontwikkelingen nauwlettend bij en mede daarom is zowel de Battery-box als de Battery-box XL geaccepteerd en voldoet aan de preventie eisen van de verzekeraar.

Goed functionerende oplossing

De Battery-box voorziet voor de verzekerden een product wat uitmuntend presteert in geval van een batterijbrand waardoor er efficiënter met batterijen omgegaan kan worden, meer rendement uit de e-bike vloot kan worden gehaald en schade in geval van brand minimaal zal zijn. Voor de verzekeraar is er een goed functionerende oplossing die voor beide partijen een meerwaarde zal zijn. Groot bijkomend voordeel is dat vuur en explosies in de box blijven en het toxische en hoog corrosieve rookgas wordt afgevoerd. Hierdoor wordt niet alleen de brandschade, maar ook de rookschade significant verminderd.

Praktijkgetest

De box is praktijk getest waarbij in totaal meer dan 70 e-bike batterijen in brand zijn gebracht. Alle batterijen waren 100 procent of meer geladen. De testen zijn dus praktijkgericht uitgevoerd. Keer op keer presteerde de Battery-box! Welk andere lithium-ion product kan dat zeggen.

 

Minimaliseer de risico's

Maximaliseer uw veiligheid.

Battery Control Europe staat voor ‘Veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode getest.

Een oplossing die werkt en betaalbaar is

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

Consent

Samen voor een brandveiligere wereld