Grote verzekeraars kiezen voor de Battery-boxen

Een groeiend aantal gerenommeerde verzekeraars, waaronder Nationale-Nederlanden, ABN Amro Verzekeringen, De Goudse Verzekeringen, Achmea en Interpolis, werken nauw samen met Battery Control om betrouwbare en veilige laadoplossingen te adviseren via hun lokale Erkende assurantiekantoren. Deze verzekeraars, variërend van grote spelers met volmachten tot lokale verzekeringsondernemers, erkennen het toenemende risico op accubranden in de E-mobiliteit. Hierdoor zijn zij op zoek naar beproefde methoden om e-bike en e-scooter batterijen veilig te kunnen laden.

In de afgelopen 2 jaar heeft Battery Control veel aandacht gekregen van deze verzekeraars, die nu overtuigd zijn van de effectiviteit van onze producten. Bovendien bundelen we onze krachten met deze partners om bewustzijn te vergroten en inzicht te verschaffen in potentiële risico’s. Onze samenwerking dient om bedrijven en individuen bewust te maken van mogelijke gevaarlijke situaties en hoe deze te voorkomen.

Ontdek de gevaren Wie zijn wij?

Advies en onderzoek

Een verzekeraar wil het risicobewustzijn verhogen door het verrichten van risico-inspecties, geven van voorlichting en het beantwoorden van vragen rondom lithium ion en veilig laden. Zij adviseren bij aanschaf van brandwerende voorzieningen en doen ook onderzoek naar brandwerende maatregelen. Brandende lithiumaccu’s zijn nog niet te blussen.

NTA 8133-test

Hoewel er een nieuwe NTA 8133-test is geïntroduceerd, ontbreekt het aan een praktijkgerichte benadering. De huidige test, die werkt met een open accu zonder behuizing, weerspiegelt niet wat er in werkelijkheid gebeurt. Verzekeraars houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Juist om deze reden hebben zowel de Battery-box als de Battery-box XL hun acceptatie gekregen en voldoen ze aan de preventie-eisen van verzekeraars.

Goed functionerende oplossing

De Battery-box voorziet voor de verzekerden een product wat uitmuntend presteert in geval van een batterijbrand waardoor er efficiënter met batterijen omgegaan kan worden, meer rendement uit de e-bike vloot kan worden gehaald en schade in geval van brand minimaal zal zijn. Voor de verzekeraar is er een goed functionerende oplossing die voor beide partijen een meerwaarde zal zijn. Groot bijkomend voordeel is dat vuur en explosies in de box blijven en het toxische en hoog corrosieve rookgas wordt afgevoerd. Hierdoor wordt niet alleen de brandschade, maar ook de rookschade significant verminderd.

Praktijkgetest

De box is praktijk getest waarbij in totaal meer dan 70 e-bike batterijen in brand zijn gebracht. Alle batterijen waren 100 procent of meer geladen. De testen zijn dus praktijkgericht uitgevoerd. Keer op keer presteerde de Battery-box! Welk andere lithium-ion product kan dat zeggen.

Interesse of meer weten?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Klik hier om direct met ons in gesprek te gaan en ontdek hoe wij je kunnen helpen met onze innovatieve oplossingen.

Minimaliseer de risico's

Maximaliseer uw veiligheid.

Battery Control Europe staat voor ‘veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode getest.

Een oplossing die werkt en betaalbaar is

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Samen voor een brandveiligere wereld