Accu veiligheid: onze eerste prioriteit

De brandveilige producten die Battery Control aanbiedt, zijn allen onderworpen aan een strenge testmethode en onafhankelijk getest door KIWA en MPA Dresden inclusief een CE-keur. U wordt geadviseerd door verzekeraars om het gebruik van deze brandveilige producten. Bij Battery Control kiezen we voor het beste en bieden we alleen geteste producten aan. Uw veiligheid beschouwen wij als onze minimale eis. U kunt erop vertrouwen dat wij ons inzetten voor uw veiligheid en gemoedsrust bij het gebruik van onze producten.

Ja, ik wil werken aan accu veiligheid Wie zijn wij?

Hoe veilig is een accu?

Dat hangt af van het gebruik! Zonder de juiste opslag, met name bij het opladen, is een accu net een bom. Of een accu brand in wording. Maar met de juiste opslag is een accu niks om bang voor te zijn. Sterker nog: ze zijn verdomd handig en worden steeds vaker gebruikt door consumenten en bedrijven.

E-bike accu veiligheid

Specifiek voor e-bikes en e-scooters is accu veiligheid een factor. Vaak worden deze fietsen namelijk in de zon opgeslagen. Dit kan een accu behoorlijk opwarmen, met alle gevolgen van dien. Bovendien zijn de zogenaamde “lithium-ion” accu’s die hier gebruikt worden vrij krachtig. Ze worden ook steeds groter/sterker in wattage. Voor de gebruiker bied dat meer performance, maar het brengt ook een verhoogd risico bij verkeerd gebruik. Al menig food delivery bedrijf of rijwielzaak is hierdoor in brand gevlogen.

Wie is verantwoordelijk?

Stel: het gaat toch een keer mis. Wie is dan verantwoordelijk? Vaak is dit de verzekeringsmaatschappij. Want volgens de officiële regels moet u meer dan 300 kilo aan accu’s opslaan om zelf aansprakelijk te zijn bij brand/schade. Het gemiddelde bedrijf komt niet tot deze aantallen. Maar wanneer u dit wel bent loont het om te investeren in accu veiligheid. Want voorkomen is goedkoper dan genezen.

Risico analyse accu veiligheid

Het uitvoeren van risico analyses voor accu veiligheid wordt steeds belangrijker. Bent u een verzekeraar, leasemaatschappij of andere instelling met behoefte aan een risico analyse? Of wilt u uw mensen opleiden om dit te kunnen doen? Vanuit Battery Control kunnen we u ondersteunen met verschillende trainingen. We specialiseren ons namelijk in dit veld dus we weten er inmiddels het nodige van. Wist u bijvoorbeeld dat wij zelf geregeld tests doen met lithium ion accu’s en deze testdata gebruiken om onze adviezen en producten te verbeteren?

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Accu veiligheid creëren?

Dan is het beter om niks aan het toeval over te laten. Kies in dat geval voor het inhuren van externe expertise. Bij Battery Control hebben we deze expertise. We kunnen u helpen met trainingen voor personeel, uitleg en hebben ook verschillende oplossingen beschikbaar. We zijn gespecialiseerd in de zakelijke sector en hebben oplossingen voor onder andere:

Wilt u ook starten met het creëren van accu veiligheid voor uw organisatie en/of uw klanten? Klik op de knop en ontdek de mogelijkheden:

Ja, ik wil werken aan accu veiligheid Wie zijn wij?

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s