Nieuws

WINNAAR Fiets Innovatie Award 2022

14 maart 2022

Battery Control is winnaar geworden van de Fiets Innovatie Awards 2022. Tijdens een speciaal online event is de Battery-box van Battery Control uitgroepen tot winnaar van de prestigieuze fietsprijs.

RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 17e keer. De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche.

Winnaars 2022
Dit jaar telt de Fiets Innovatie meerdere Awards winnaars waarbij de Battery-box van battery Control in de rubriek Werkplaats/Gereedschappen als winnaar uit de bus is gekomen.

Battery-box
De Battery-box is ontwikkeld voor het veilig laden van lithium-ion e-bike batterijen. Als bij het laden een accubrand zou ontstaan, dan is de box bestand tegen de explosieve druk die ontstaat. De box houdt controle over het vuur en de hoge temperatuur, de giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

Jury
De fietsinnovaties worden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. De vakjury bestaat uit experts van de redactie Tweewieler, NieuwsFiets, ANWB Media en RAI Vereniging. Voor de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury naar – technische – vernieuwing.  Zij richt zich daarbij op totaal nieuwe producten, vernieuwde producten, nieuwe werkingen of effecten en een combinatie van producten die tot een nieuw resultaat leiden.

Kijk op www.fietsawards.nl voor foto’s van de winnaars, alle genomineerden of meer informatie over de Fiets Innovatie Awards.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jury verslag

Merk en naam van het product:
Battery-box

Categorie waarvoor het product wordt ingediend:
Gereedschappen


Sinds wanneer op de markt?
Jan 10, 2021


Consumentenprijs:

De box is (vooralsnog) een B2B product (€ 599,- excl. btw)


Omschrijving innovatieve elementen / eigenschap(pen):

BATTERY CONTROL MAAKT OPLADEN VEILIG (Veilig laden Zonder toezicht)
De lithium-ion batterij is tegenwoordig overal terug te vinden. Telefoons, laptops, tablets, speelgoed, e-bikes, elektrische auto’s zijn allemaal uitgerust met dit type batterij. Ze zijn compact, oplaadbaar en kunnen veel energie opslaan. Omdat er zoveel energie in zit is een lithium-ion batterij kwetsbaar en kunnen ze gevaar opleveren. Het laten vallen van de batterij of fiets, indringen van vocht, verkeerde lader, ouderdom of blootstelling aan te hoge temperatuur kan al een reactie veroorzaken in een batterij. Dit begint in een cel die vervolgens andere cellen in het batterijpakket ook aansteekt. Dit noemt men een Thermal Runaway.

Laad uw e-bike accu veilig op met de BATTERY-BOX en beperk de gevolgschade bij ontbranding.

De Battery-box is geschikt voor het veilig laden van lithium ion e-bike batterijen. De box is bestand tegen de explosieve druk die ontstaat tijdens een accubrand. De box houdt controle over het vuur en de extreem hoge temperatuur, de zwaar giftige rookgassen worden veilig afgevoerd. Naast dit alles houdt de box het vuur binnen, inclusief de mogelijke rondvliegende cel-deeltjes.

WAAROM COMPARTIMENTEREN?
Door de extreem hoge druk en temperaturen tussen 800 en 1200 graden, steken de batterijen bij een ontbranding elkaar aan. Door een maximaal aantal batterijen in een box (compartiment) op te slaan bent u alleen het aantal batterijen in de box kwijt in plaats van uw gehele voorraad. Vergeet niet dat niet alleen de brand ervoor zorgt dat u uw omzet kwijt raakt. Ook de giftige rookgassen zorgen ervoor dat de batterijen niet meer ingezet kunnen worden.
U bent op dat moment dus een kleinere voorraad kwijt, maar u kunt wel blijven doorwerken. Ook is er aanzienlijk minder schade en blijft omzetverlies gelukkig beperkt.

MODULAIR (schakelbaar) SYSTEEM
De Battery-box is zodanig geproduceerd dat maatwerk mogelijk is. De samenstelling of configuratie van het aantal boxen is afhankelijk van uw locatie, de situatie en toepassing. Omdat de boxen schakelbaar zijn kijken wij samen met de klant naar hun specifieke behoefte. Hoeveel batterijen wilt u tegelijk laden of veilig opslaan. heeft u veel nieuwe batterijen, gebruikte batterijen of veel overnachtingsfietsen in de reparatie.
Wij maken samen met u een op-maat-advies.

MAXIMALISEER UW VEILIGHEID
Battery Control Europe staat voor ‘Veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode in een praktijksituatie getest.

Voor het interne systeem en de vorm van de box is patent aangevraagd. (patent-pending)

De Battery-box XL is de grote broer van de Battery-box en naast opslag en laden van E-bike accu’s is deze ook geschikt voor Scooter accu’s.

Minimaliseer de risico's