Over ons

Battery Control is opgericht in 2019 door drie ondernemers die het lithium-ion probleem erkenden en daar een oplossing voor wilden bieden.

De drie betrokken ondernemers hebben  ruim twee jaar geleden een toename van e-bike accubranden ontdekt. Naast de enorme stijging van e-bike verkopen ontstond er ook groei in lithium ion accubranden. Dit kwam vooral door het ontstaan van interne schade bij de accu. De oorzaken zijn divers en moeilijk te herkennen.

Ontdek de gevaren Wie gebruiken onze oplossingen?

Maak kennis met ons team

Dick van de Steeg

Strategy, Sales & Marketing, Finance

Dick bewaakt samen met Nick de strategische keuzes. Door uit het actuele stappen, alles zeer goed spiegelen en overzicht te bewaren. Kijkt naar  het heden, maar zorgt dat er vooruitgang blijft. Enorm gedreven en veel ervaring binnen de rijwielbranche door in veel verschillende rollen actief te zijn. Heeft het ondernemerschap, samen met Rene al eens beleefd en is de laatste twee jaar vooral op zoek gegaan naar nieuwe, samenwerkende partijen. Houd focus en controle over toekomstplannen van de korte- en de lange termijn. Is strikt, open en eerlijk, maar ook duidelijk. Is het eerste aanspreekpunt voor de Strategie, Sales & Marketing en Finance. Bel Dick voor al uw vragen.

Ben jij een meerwaarde voor ons team?

Battery control is ontstaan door creatief te denken bij de ontwikkeling van een innovatief product in een vrij nieuwe markt.  Vanuit een informele omgeving en met een proactieve samenwerkende propositie willen wij onze klanten oplossingen aandragen die er toe doen. Wij streven naar een klantgerichte oplossing voor iedere toepassing in iedere situatie. Kijkend naar de behoefte (de probleemstelling), in de markt (de praktijk) en het doel (de oplossing).

Zie jij jezelf passen in onze organisatie en kun jij waarde toevoegen aan ons bedrijf, ons team en onze kernwaarden?

Stuur dan een open sollicitatie

 

Nick Akkerman

Product Manager & Development

Nick is academisch opgeleid en is onze Product & Development Manager. Draagt zorg voor alle technische activiteiten. maakt protocollen, bepaald de testmethoden en voert de testen uit. Voert vervolgens alle informatie van de test in sheets en maakt daar datapakketten van. Is erg punctueel als het gaat om onderzoek en vooruitgang. Doet naast de datasheets ook de analyses en reflecteert deze voor verder onderzoek. Zoekt het beste in zichzelf, het bedrijf, de samenwerkingen en de producten. Wil je alles weten over het ontbrandingsproces van een lithium ion batterij, neem contact op met Nick.

Rene van Wijngaarden

Creator - Visionist

Rene denkt ver vooruit. Ziet nieuwe markten en producten terwijl ze nog niet in bloei staan. Is de creatieve man en denkt snel mee wanneer je oplossingen zoekt. Een absolute Outside-the-Box denker en handelt vooruit. Wil meer dan een ander, wil meer proberen dan een ander. Moet geremd worden in zijn creativiteit, niet zozeer geremd maar meer focus worden aangedragen. Rene is veel verder dan wij allen en wil je sparren, bel Rene!

Ons verhaal

Battery Control is opgericht in 2019 door drie ondernemers die het lithium-ion probleem erkenden en daar een oplossing voor wilden bieden.

Ervaring

Onze ervaring ligt in de rijwielbranche. Wij hebben dan ook de hele opmars van de e-bike meegemaakt. Van 2.500 stuks verkocht in het jaar 2000 naar een verwachte 647.000 stuks in 2020. Heel mooi om te zien hoe populair de e-bike is, maar helaas is er ook een toenemend probleem met lithium-ion die in de brand vliegen. Wij zijn gaan onderzoeken wat de oorzaak van de batterijbrand is. Op zoek naar vraag wanneer zo’n brand ontstaat, wat er dan gebeurt en wat er dan precies aangedaan kan worden.

Ontwikkeling battery-box

Battery Control heeft dit alles in kaart gebracht en producten ontwikkeld die gebaseerd zijn op het daadwerkelijke probleem. Vervolgens is bekeken hoe dit zo goed mogelijk opgelost kan worden. Het uitgangspunt is geen vuur en zo weinig mogelijk rookgassen. Dit heeft geresulteerd in het ontwikkelen van de Battery-box waarmee je zonder toezicht en zonder zorgen veilig je e-bike batterij kunt laden.

Wil jij meer weten over hoe wij dit probleem oplossen? Neem dan direct contact met ons op!

Onze partners

Wij werken met diverse partners aan de brandveiligheid van lithium Ion E-bike batterijen. Zij staan voor dezelfde toegevoegde waarden als Battery Control. Ook partner worden?

Neem contact op