Bestellen

01 Uw producten

Prijs: € 0,00
Prijs: € 0,00
Prijs: € 0,00
Op Aanvraag

02 Contactgegevens

03 Betaalwijze & afronden

Prijs: € 0,00
Betaalmethode
Your Mollie profile doesn't have any payment method that supports Euro. You need to add a payment method that supports the currency in your Mollie Profile or change your Currency Setting.

Vragen

en onze antwoorden

Is de Battery-box geschikt voor alle type batterijen?

Als de accu in de box past en binnen de voorgeschreven vermogens valt kant deze erin opgeslagen worden. Dus accu’s van e-bikes, e-stepjes, drones, gereedschap, etc, mits ze binnen de voorschriften vallen. Kijk ook direct even of het laadvermogen van de accu’s niet zwaarder is dan de groep in je meterkast waar de box op aangesloten is. De meeste standaard meterkast groepen zijn 3.500Wh en 16 Ampère.

Hoeveel batterijen kunnen er in de Battery-box?

De Battery-box is geschikt voor twee accu’s met een vermogen van 1.000Wh per stuk. Het is belangrijk om niet meer dan twee accu’s of het geteste vermogen te overschrijden!

Wat zijn de afmetingen van de Battery-box

Hoogte x breedte x lengte in CM is 42×33,5×78.

Kan ik de Battery-box zelf plaatsen?

Nee, de Battery-box wordt altijd geplaatst door ons en onze professionele partners geplaatst omdat de correcte installatie essentieel is voor de werking van de Battery-box.

Waarom is een afvoer nodig?

Een rookgasafvoer is nodig vanwege het volume rookgas dat geproduceerd wordt. Dit moet op een veilige manier worden afgevoerd. Dit omdat de rookgassen giftig en corrosief zijn, vanwege persoonlijke veiligheid en bedoelschade is het essentieel om de rookgassen af te voeren.

Hoe plaats ik de lader kabels in de deur?

Op de voorkant van de box zijn een 1 & 2 sticker aangebracht. Deze geven de positie aan waar de lader kabel via het deurrubber naar de accu moet lopen.

Ik hoor een signaal/buzzer, wat is dat?

Als de deur open staat zal het rode led lampje gaan branden en na 30 seconden zal de buzzer een helder signaal geven. Sluit de deur ten alle tijden en zorg dat de knop helemaal tot de stopper is aangedraaid. Het rode led lampje en buzzer zullen dan uitgaan.

Hoe warm wordt het tijdens een brand?

Er worden temperaturen bereikt tot wel 1200 graden Celsius. Een normale brand heeft een temperatuur van 600 à 700 graden.

Hoe kan ik zien dat er brand in Battery-box is geweest?

Op de deur zit een sticker die bij een normale gang van zaken de kleur GROEN aan geeft. Wanneer er iets is gebeurd zal deze sticker of ROOD of ZWART zijn. Op dat moment is er iets aan de hand. Bel de brandweer en bericht ons.

Ik wil de Battery-box aanschaffen, hoe gaat dat in zijn werk?

De Battery-box kan gekocht of geleased worden. Nadat je gekozen hebt voor koop of lease krijg je een formulier met een aantal vragen over uw situatie. Zodra wij die terugontvangen wordt er een afspraak ingepland voor een voorinspectie op locatie. Samen kijken wij dan of de locatie geschikt is, of er genoeg stopcontacten zijn en waar de rookgasafvoer het beste kan komen. Er wordt een overzichtje gemaakt van de benodigde werkzaamheden en wie wat gaat doen. Als voorbeeld, een dak- of muurdoorvoer laat je zelf aanleggen terwijl wij het rookkanaal aansluiten op de doorvoer. Dit staat samengevat in de offerte. Nadat wij jouw akkoord ontvangen op de offerte wordt de installatie ingepland.

Vervolgens komen wij een keer in het jaar langs om de installatie te controleren. Hiermee zorgen wij voor vele jaren zekerheid en veiligheid! U kunt ook de brochure downloaden, daar vindt u alle informatie.

Wat zijn de verschillen tussen Lease en Kopen van de Battery-box?

Bij lease betaal je een maandelijks bedrag aan de leasemaatschappij voor het gebruik van de Battery-boxen. Dit kan al vanaf 1 euro per box, per dag.
Aan het einde van de looptijd worden de boxen weer opgehaald. Eventueel kun je ze tegen de restwaarde overnemen.

Bij koop word jij eigenaar van de boxen! Je hebt nog wel jaarlijks onderhoud waar wij voor langs zullen komen.

Ik zie dat er brand is geweest, wat nu?

Raak de box niet aan, open de deur niet! Bel de hulpdiensten voor verdere assistentie. Daarnaast dien je in geval val lease ook de de leasemaatschappij in te lichten, bij koop kun je contact op nemen met Battery Control. Dan kan verder besproken worden hoe we samen gaan zorgen dat je weer snel gebruikt kunt maken van de Battery-box.

Wat is het verschil tussen een brandkast en de Battery-box?

De Battery-box is specifiek ontwikkeld voor het beheersen van een lithium ion brand. Daarom kan deze dan ook de extreme druk en temperatuur aan. Brandkasten zijn vaak aangepaste producten die in de basis ontworpen zijn om brand buiten de kast te houden terwijl in dit geval je juist de omgeving buiten de kast wil beschermen tegen de inhoud van de kast. De Battery-box is daadwerkelijk getest met lithium-ion batterijen en met de maximale capaciteit.

Is de Battery-box geschikt voor Scooter accu’s?

Als deze scooter accu een maximaal vermogen van 1000Wh heeft en qua afmeting in de box past dan kan deze in de box opgeladen en opgeslagen worden. Accu’s met een zwaarder vermogen kunnen in de Battery-box XL opgeladen worden. De XL box is getest met 2x 1.600Wh scooter accu’s.

Voldoet de Battery-box aan de eisen?

Er zijn geen wettelijke richtlijnen. De grote verzekeraars hebben de Battery-box en battery-box XL goed gekeurd voor gebruik als lithium ion opslag en laad medium. Dit betekent dat de box voor de komende 5 jaar door de verzekeraar als oplossing geaccepteerd wordt.

Wat als er nieuwe eisen komen, voldoet de Battery-box dan nog steeds?

Omdat de box is goed gekeurd door de verzekeraars, is deze tot vijf jaar na aanschaf geaccepteerd!

Welke service kan ik verwachten bij aanschaf van de Battery-box?

Eenmaal per jaar komen wij langs om de box en het rookgaskanaal te inspecteren. Hierbij zullen wij de rubbers, overdruksysteem en rookgasafvoer controleren. Heeft u tussentijds nog een probleem, dan kunt u het via deze link of telefoonnummer een service afspraak maken. De kosten van een extra service afspraak zijn voor uw eigen rekening.

Waarom zit er rubber in de deur en in de box?

Dit speciaal ontwikkelde rubber zorgt ervoor dat de laadt kabel veilig naar de batterij kan maar dat de rookgassen en vuur bij een eventuele ontbranding binnen blijven. Om te zorgen dat dit rubber optimaal functioneert wordt dit elk jaar gecontroleerd en zo nodig vervangen.

Hoe kan ik zien dat mijn accu in brand kan vliegen?

Dat is erg moeilijk, zelfs bijna niet te herkennen. Wanneer de casing wat bol staat is dat niet juist. Ruikt u een vreemde, indringende geur bij de accu, rij langs de fietsenmaker. Vertoont de casing erg veel schade laat hem bij de rijwielzaak testen. Het blijft helaas wel zo dat de accu spontaan in brand kan vliegen.

Ben ik als bedrijf 24/7 verzekerd met de box?

Ja, dat is zo. De verzekeraar heeft bij gebruik van de Battery-box of de battery-box XL goedkeuring gegeven om NA werktijd te laden en op te slaan.

Wat is een lithium batterij?

Bij een lithium accu wordt energie gegenereerd door de reactie tussen mangaandioxide en lithium. Er zijn twee categorieën lithium accu’s, lithium metaal, welke niet oplaadbaar is en dus een batterij is. Lithium ion accu’s zijn wel oplaadbaar. De ionen in een de batterij migreren van de negatieve kant naar de positieve kant en andersom. Zo wekken ze energie op. Lithium batterijen gaan veel langer meer dan bijvoorbeeld alkaline batterijen. Daarnaast presteren ze ook beter bij lagere temperaturen.

Hoe ontstaat een batterijbrand?

Een accubrand kan door meerdere oorzaken ontstaan. Mechanisch, vocht, stuk uit ARC. Bekijk hier 10 tips om met een lithium-ion batterij om te gaan.