Nieuws

Battery-box genomineerd “Fiets Innovatie Award”

21 februari 2022

Battery-box genomineerd Fiets Innovatie Award 2022

Donderdag 17 februari zijn door de RAI Vereniging de nominaties voor de Fiets Innovatie Awards 2022 geselecteerd. Van de in totaal 16 inzendingen is de Battery-box door de jury positief beoordeeld en geselecteerd. De definitieve winnaar van de FIA 2022 wordt op 10 maart bekend gemaakt en wordt de Fiets Innovatie Award tijdens een speciaal online event uitgereikt.

RAI Vereniging, Rijwiel & Automobiel Industrie, behartigt de belangen van ruim 700 fabrikanten en importeurs van personenauto’s en vrachtauto’s, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen voor deze voertuigen en van garage-uitrusting zijn bij de Vereniging aangesloten.

Jury

De fiets innovaties worden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. De vakjury bestaat uit experts van de redactie Tweewieler, NieuwsFiets, ANWB Media en RAI Vereniging.  Voor de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury naar – technische – vernieuwing.  Zij richt zich daarbij op totaal nieuwe producten, vernieuwde producten, nieuwe werkingen of effecten en een combinatie van producten die tot een nieuw resultaat leiden.

De Battery-box wordt gezien als een nieuwe innovatie voor een actueel thema. Accubranden komen steeds meer voor en ook rijwielzaken en de automobiel industrie hebben steeds meer voorvallen met accubranden. De Battery-box valt onder de rubriek ‘werkplaats en gereedschappen’ en is geschikt voor het veilig laden van lithium ion e-bike batterijen. De box is bestand tegen de explosieve druk die ontstaat tijdens een accubrand. De box houdt controle over het vuur en de hoge temperatuur, de giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Genomineerden

Naast de Battery-box en Scooter-box zijn er nog een viertal andere genomineerden die op welke wijze dan ook een fiets Innovatief product hebben ontwikkelt en op de markt hebben gebracht. Hierbij alle genomineerden voor de Fiets Innovatie Awards 2022:

  1. Ziemi fietsverlichting
  2. Battery-box van Battery Control
  3. Reco One van Advanced E-bike
  4. Tracefy GPS tracker
  5. Batavus Finez remlicht

Verkiezingen

RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 17e keer. De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche.

Kijk op www.battery-control.nl voor meer informatie over de Battery-box en de Scooter-box.

Of neem een kijkje op de website van de RAI Vereniging op www.fietsawards.nl. Hier vindt u foto’s van de nominaties of meer informatie over de Fiets Innovatie Awards.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s