Nieuws

Wederom een bekende verzekeraar die Battery Control adviseert bij MKB bedrijven

5 mei 2023

Ondernemen is prachtig, maar brengt ook risico’s met zich mee. Als u pech heeft, kan één gebeurtenis zelfs het einde van uw bedrijf betekenen. Denk bijvoorbeeld aan brand of een aansprakelijkheidsclaim. En wie had de coronacrisis zien aankomen? Wat doet u als zoiets u overkomt? Heeft u een plan b?

Ondernemen is vooruitzien. Daarom is het belangrijk dat u zich bewust bent van uw risico’s. Wilt u hulp bij het in kaart brengen hiervan? Kies dan voor professioneel risicomanagement. Zo kunt u bepalen welke risico’s u zelf kunt nemen, welke u kunt voorkomen of beperken en voor welke het verstandig is een verzekering af te sluiten. Een Erkend MKB-adviseur kan hierbij helpen.

Risicobewust ondernemen: Producten en diensten om schade in uw bedrijf te voorkomen

In de Preventiezaak vindt u producten, diensten en trainingen die u helpen om schade in uw bedrijf te voorkomen. Wij werken hiervoor samen met gerenommeerde bedrijven.

De Battery-box is een veilige box die bekroond is voor zijn innovatief en gepatenteerd design, robuuste stijl, functionaliteit en actualiteit. Het is een laadcompartiment waar een e-bike-, e-scooter- of gelijksoortige Lithium-ion accu veilig in kan worden opgeladen en opgeslagen.

Wanneer een accubrand ontstaat kan de druk en de temperatuur in een accu-cel hoog oplopen en kan de cel openbarsten. Daarbij worden brandende delen weggeslingerd en komen zeer giftige gassen vrij. Zo’n gevaarlijke situatie noemen we een Thermal runaway. Gebeurt dit bij een accu die wordt opgeladen en opgeslagen in een Battery-box? De box zorgt dan voor controle van het vuur en de explosieve druk én voor afvoer van de giftige rookgassen naar buiten.

Voordelen

Pluspunten van de Battery-box zijn onder meer dat:
de boxen stapelbaar/modulair zijn;

  • het aantal boxen kan meegroeien met de behoefte van het bedrijf;
  • de boxen het aantal accu’s compartimenteren;
  • de box een worst-case-scenario overlaad-test heeft doorstaan, waarbij de box is getest met 2×960 Wh en de XL-box tot 3.200 Wh vermogen, wat gelijk staat aan 4 E-bike accu’s van 800 Wh per stuk of twee E-scooter accu’s van 1.600 Wh vermogen per stuk;
  • bij brand in één box, de accu’s in de andere boxen gewoon geschikt voor gebruik blijven;
  • de medewerkers en het bedrijf brand en schade blijven bespaard.

De Battery-box is een product van Battery Control. Dit bedrijf is in 2019 gestart door drie Nederlandse ondernemers die ervan dromen om de wereld een beetje veiliger te maken en al een lange pioniersweg hebben doorlopen. Battery Control verkoopt, levert en installeert haar boxen inmiddels binnen verschillende sectoren en wil accuveiligheid creëren voor de groeiende urban- en micro-e-mobiliteit van de toekomst.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s