Nieuws

Battery Control geeft presentatie over accuveiligheid

14 februari 2023

Op 12 & 13 februari vond voor de eerste keer het B2B FESTIVAL plaats in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.
Dit nieuwe en verfrissende dealer-event, georganiseerd door NieuwsFiets Media & Events was werkelijk een goede dé kick-off van het fietsseizoen voor alle zakelijke relaties die binding hebben met de Rijwielbranche.

Battery Control was op meerdere vlakken vertegenwoordigd. Zo stonden wij met de Battery-boxen op onze eigen stand, naast The Plus Company en KTM van Alexander Hulleman. Maar ook op stand van Gransier Bike Parts. Daarnaast is ons gevraagd op beide dagen een Presentatie / Workshop over de fiets accubrand te geven.
Alle bezoekers werden goed in de watten gelegd, want eten, drinken, garderobe én parkeren was helemaal gratis!

De tweede dag was nog drukker dan de eerste. De maandag is traditioneel de drukste dag van de beurs met veel dealers uit de rijwielbranche. Wij (Dick van de Steeg en Nick Akkerman) mochten ook deze keer weer om 12:00 uur aantreden voor een presentatie over de accubrand. Met Kim Kötter als presentatrice vanuit Stichting Kind en Hulphond mochten wij de PRAKTIJKDAG aftrappen en er was ook vandaag weer veel interesse.

Er is ook veel bezoek gebracht aan onze stand. En normaal gesproken zouden we iedereen hier ook benoemen. Het zijn er helaas dusdanig veel dat we bang zijn iemand te vergeten.
Allen bedankt voor de leuke en positieve reacties en gesprekken. Erg mooi om te zien dat het besef en de bewustwording groeit m.b.t. de mogelijke gevaarlijke situaties bij een accubrand.

We hebben al meerdere keer gezegd:
Doe altijd de Battery-check.
– Bekijk hem visueel
– Doe de fysiek test
– Stel vragen aan de klant.


Zo kun je vooraf beter inschatten of de accu al eens is gevallen of een storing heeft gehad. Test hem anders met de Battery-tester van John Dekker. Ook deze geeft een bepaald beeld van de accu. Blijft het dan lastig in te schatten. Plaats hem dan in de Battery-box. Wees goed voorbereid en zorg voor een veilige leef- en werkomgeving. We zijn veel mensen dankbaar dat wij ons verhaal konden vertellen en weer een flink aantal mensen voorlichting en uitleg konden geven.

Het was super georganiseerd door Arnauld en Rick van NieuwsFiets Media & Events.
Een mooi aantal bezoekers ((2.185) en heel veel positieve reacties. Mooi dat het initiatief al is genomen om de beurs in 2024 weer te organiseren.

Dank allen!

Www.Battery-Control.nl
“Your Safety is our #1 Priority”

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Maximaliseer uw veiligheid.

Battery Control Europe staat voor ‘veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode getest.