Nieuws

BREKR bedankt!

8 juni 2021

Ook grotere accu’s testen

Dankzij Jasper Hagendoorn van Brekr konden wij de scooter accu’s in onze boxen testen. Wij kregen twee scooter accus mee die wij konden laten ontbranden voor een test met een grote accu met meer energie aan Wh.

Tot nu toe was de battery-box getest met 2x 1.000Wh en nu waren deze twee grote accu’s aan de beurt. Dankzij de medewerking van Breker en met name Jasper Hagendoorn hebben wij een succesvolle test kunnen uitvoeren. De data die Nick heeft gaan we in een dataset opmaken, worden ze zoals gewoonlijk geanalyseerd en geëvalueerd alvorens we met een uitkomst komen.

Dit zal zeker niet de enige test zijn die we gaan doen met Scooter accu’s. Voordat wij zeker zijn van brandveiligheid en controle op vuur, giftige rookgas en de enorme hoge temperaturen moeten wij veel meer testen. De energie die vrijkomt van een test met de Scooteraccu’s is nog nooit zo groot geweest. iedere keer schrikken ook wij weer wanneer er een plotselinge ontbranding plaats vind. Met veel kabaal en lawaai ontbranden de cellen.

Bedankt Brekr voor de samenwerking!
Meer info over de Scooter-accu-test volgt later.

     

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Maximaliseer uw veiligheid.

Battery Control Europe staat voor ‘veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode getest.