Nieuws

De Battery-box, een veelzijdige oplossing

12 juli 2022

Battery Control de Battery-box ontwikkeld door veel testen te doen. Vele accu’s zijn via de zelfontwikkelde testmethode in brand gebracht. Deze testmethode is gestoeld op de praktijk en overladen. Met een realistische test en verzamelde data is de degelijke box ontwikkeld die een accubrand onder controle houdt. De box is niet alleen geschikt voor opslaan, maar juist om accu’s 24/7 veilig in te laden.

Wanneer je de box ziet is het toch vaak een verrassend ontwerp: erg degelijk en stevig, zwaar en robuust. De ronde vorm voelt sterk en logisch, het klopt dat het een accu-explosie en brand aan kan.
Je vergeet snel dat je deze boxen aan elkaar kan koppelen, zowel verticaal als horizontaal. Je kunt er zoveel als je wilt doorkoppelen. Een concept waardoor de boxen ook voor grotere volumes accu’s geschikt zijn. Het betekent dat je vele accu’s kunt laden, afhankelijk van de situatie. Het is dus de vraag hoeveel je er echt nodig hebt. Daarom zijn wij gericht op maatwerk voor de klant.


 Installatie bij New York Pizza

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

De box is maximaal getest en een slimme oplossing voor veel verschillende toepassingen en situaties. Door te compartimenteren per aantal accu’s en de schaalbaarheid is de Battery-box een veelzijdig en flexibele oplossing voor vele verschillende toepassingen. In de food delivery en rijwielbranche worden boxen al veelvuldig gebruikt.  De box is ook geschikt voor het vervoeren van lithium-ion accu’s en de boxen worden dan ook ingebouwd in bestelwagens. Van Mossel Car Solutions in Tilburg bouwt onze boxen in bestelwagens voor klanten die lithium ion accu’s vervoeren. Dit tot grote tevredenheid van de klant.

     
Inbouw in bestelwagen

De Battery-box is ook te combineren met een lithium-container. Dan heb je de combinatie van grootvolume opslag in combinatie met de Battery-boxen. Hierdoor heb je een kleinere compartimenten, kan de werkvoorraad veilig worden geladen en de zogenaamde quarantaine accu’s veilig opslagen worden. Gebeurt er toch iets met een accu in de box? De Battery-box houdt brand binnen en voert de rookgassen af. Alle accu’s buiten die ene box blijven gespaard. Hierdoor is de schadelast veel lager kun met de overige accu’s je activiteit voortzetten.


Combinatie groot en klein opslag

De Battery-box zal straks nog meer kunnen. Na de zomer volgt er een nieuw model wat aansluit bij nog meer verschillende sectoren.

Wil je ook weten wat er na de zomer staat te gebeuren met de Battery-box, hou onze website in de gaten of meld je aan voor de nieuwbrief. Heb je liever een persoonlijk gesprek? Natuurlijk geen probleem! Wij willen je best een voorzetje geven.

info@battery-control.nl
088 205 1499

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s