Nieuws

De Battery-box installeren wij nu ook bij rijwielzaken

22 juli 2022

Dat het opladen van een fietsaccu niet zonder gevaar is, is inmiddels al wel bekend bij veel Rijwielbranche ondernemers. Ze zijn dan ook zoekende naar een veilige manier van opladen voor de zogenaamde ‘risico batterijen’. Momenteel zijn er nog maar weinig geteste producten op de markt beschikbaar. Met de aankomende PGS-37 wordt een start gemaakt met regelgeving maar er is nog veel werk te doen. Welk product is wel getest met echte accubranden en wordt geaccepteerd door de verzekeraars? De Battery-box! Diverse rijwielzaken hebben de keuze dan ook al gemaakt.

In veel bladen werd al vermeld “Battery Control trekt de stoute schoenen aan, verzamelde heel veel kennis, sloeg zelf aan het testen en presenteert nu een opslag die de goedkeuring en acceptatie eisen van verzekeraar Nationale-Nederlanden en ABN Amro heeft én begin dit jaar een Fiets Innovatie Award van de RAI-vereniging mocht ontvangen.”

De drie Battery Control ondernemers, Dick van de Steeg, Nick Akkerman en René van Wijngaarden hebben de laatste jaren enorm veel geleerd. Door het laten ontbranden van ruim 70 accu’s en het verzamelen van veel data was de basis gelegd voor de huidige Battery-box en de XL-versie. Dat bleef niet onopgemerkt. Door de communicatie in vele bladen en de aandacht vanuit een overheidsinstantie zijn inmiddels meerdere sectoren in beeld gekomen.
De Battery-boxen zijn een veelzijdige oplossing voor het veilig laden, opslaan en vervoeren van accu’s. Ze worden ingebouwd in bedrijfsvoertuigen, inbouw in lithium-ion opslag containers en zijn boxen in gebruik bij maaltijdbezorgers, tweewielerzaken en horeca.

Zo heeft Carl Veeke van Carl Veeke Rijwielen ook de keuze gemaakt voor aanschaf van de Battery-boxen. “Ik heb al veel verschillende kasten langs zien komen en gezien, maar niets heeft mij tot nu toe kunnen overtuigen, zegt Veeke. “Naar aanleiding van het artikel in de media heb ik Dick van de Steeg eens gebeld om te komen praten. Battery Control kon video’s van testen laten zien en bracht veel expertise mee in het gesprek. Ik zag de Box en wist direct dat dit degelijk en betrouwbaar was. We hebben in goed overleg drie XL-boxen besteld. Ze zijn snel en vakkundig geïnstalleerd. Ik ben zeer tevreden” aldus Carl Veeke.


Dick van de Steeg van Battery Control en Carl Veeke van de gelijknamige rijwielzaak

Het verhaal gaat hieronder verder….

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ook Johan Hoogeveen van Hoogeveen Fietsen gekozen voor de Battery-box van Battery Control. “Ik heb op de toonbank de Battery-tester staan en test hier en daar nog wel eens wat accu’s. Ik wilde deze accu’s graag in een veilige omgeving testen.” zegt Johan Hoogeveen. “Daarnaast komen er vaak genoeg accu’s binnen die ik niet vertrouw of geen historie van ken. Ik wil ze liever niet in de winkel hebben, maar je klant ermee wegsturen is ook niet klantvriendelijk en geen oplossing. Ik heb via de Nationale-Nederlanden Dick van de Steeg van Battery Control gebeld en gekozen voor de veilige laadboxen van Battery Control.”

Dick van de Steeg van Battery Control komt vaker bij de winkels en geeft aan dat veel zaken wel op zoek zijn naar een geschikte oplossing, maar dat het voor ondernemers lastig blijkt om juiste informatie over oplossingen te krijgen en dan door de bomen het bos niet meer zien. “Wij zijn gewoon open en duidelijk naar de ondernemer. We geven voorlichting en uitleg. Waar ze uiteindelijk voor kiezen is aan hen. Wij weten dat we echte veiligheid leveren en de accu’s zo onder controle houden. Ik hoor vaak dat als ze de boxen in werkelijkheid zien men direct begrijpt waarom ze zo goed getest zijn. De boxen zijn degelijk, robuust en slim ontwikkeld. Dat zet ze wel aan het denken en dat is de bedoeling “ zegt Van de Steeg. “Natuurlijk hopen we dat men besluit de Battery-boxen aan te schaffen en te laten installeren, maar het begint bij een eerlijk en duidelijke uitleg.”


Dick van de Steeg van Battery Control en het team van Hoogeveen Tweewielers

Ben je ook benieuwd naar de Battery-boxen, bel ons op 088-2051499 of via de mail op info@battery-control.nl. U kunt ook een kijkje nemen bij de producten zelf; de Battery-box of de XL-box.  U kunt ook een berichtje achterlaten op de contact pagina.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s