Nieuws

Deel 2: Ontwikkelen doe je niet alleen

15 juni 2022

Omdat Battery Control een bedrijfscultuur ambieert van verbinden en samenwerken, willen wij jullie iedere maand een bedrijf (en de mensen daarachter), voorstellen waarmee wij in een lange en dynamische periode van ontwikkeling een sterk samenwerkingsverband hebben gekregen.
Bedrijven en medewerkers die een grote bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de brandveilige Battery-boxen.

In deel 1 hebben wij onze samenwerking met Metaalbewerkingsbedrijf Paardekooper BV beschreven en u zult u niet verbazen dat het volgende bedrijf een nauwe en langdurige samenwerking met Paardekooper heeft. Het bedrijf Dumaco in Oss (voorheen Heurkens & Van Veluw) is de producent van de Battery-boxen en is vanaf het eerste uur betrokken bij onze marktintroductie. Wij zijn in gesprek met Jorg Blankers, Directeur Operations van Dumaco Oss.

Dumaco Oss is onder de naam Heurkens & van Veluw in 1998 opgericht in Nistelrode. De voormalige eigenaren zagen een tekort aan toeleveranciers van RVS plaatwerk en besloten een eigen bedrijf hierin op te starten. In 2007 zijn zij verhuisd naar de huidige locatie op het industrieterrein “Vorstengrafdonk” in Oss en sinds december 2018 zijn zij een onderdeel van de Dumaco Groep. Deze groep bestaat uit totaal 7 productielocaties, waarbij iedere locatie zijn eigen expertise heeft. Het is de grootste plaatwerk toeleverancier van Nederland.

lees hieronder verder…

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

In Nistelrode opende het bedrijf de eerste locatie met 3 personeelsleden, een plaatlaser en een kantbank. Door een constante jaarlijkse groei beschikken zij nu over 8000m2 werkvloer en werken met een team van 130 mensen aan opdrachten voor ruim 350 verschillende klanten.

Jorg Blankers die als Project Engineer in 1999 is gestart en via een Sales Managers functie en als Commercieel Directeur op dit moment een aantal jaren leiding geeft aan de Operations, werkt nu al meer dan 23 jaar bij Dumaco Oss. “Het voelt nog steeds zeer comfortabel werken bij dit oorspronkelijk familiebedrijf”, aldus Blankers. “Dat komt omdat wij uitgaan van zelfstandigheid. Er wordt veel verantwoordelijkheid en vrijheid aan onze medewerkers gegeven, waardoor al onze specialisten precies weten wat in de praktijk het beste werkt of waar het wellicht nog beter kan. Door de ruimte die alle medewerkers in hun werk krijgen, waaronder ik zelf, kunnen wij onze eigen inzichten en ideeën toepassen en ontstaat er een connectie met de klant. De betrokkenheid is erg hoog binnen het team.” Spreekt Blankers uit ervaring.

“Battery Control heeft vanaf de start voor een lang ontwikkeltraject gekozen. De Battery-box die wij nu maken is een design waarbij meerdere bedrijven bij betrokken zijn. Door onze jarenlange samenwerking met Paardekooper zien wij ook de verbinding met Battery Control”, gaat Blankers verder. “De box heeft een slim design met veel mogelijkheden. Een mooi Nederlands product en prachtig om met Dumaco aan mee te werken. Om de box zo te krijgen dat hij een explosieve lithium ion accu onder controle kan houden is een lang traject geweest, maar het product is van hoge kwaliteit en daar zijn wij best trots op!” aldus de Directeur operations.

Vanuit Battery Control herkennen wij de bedrijfscultuur van Dumaco om samen te werken, te bouwen en samen te ontwikkelen. Een verbinding waarbij het innovatieteam de focus legt op de ontwikkeling van het product, de invoeging van materiaal en machines, nieuwe technieken en de mogelijkheid om slimme oplossingen toe te voegen.

Namens het gehele team van Battery Control – Bedankt voor deze samenwerking!

Wil je meer weten over Dumaco Oss of hoe zij hun diensten kunnen inzetten van idee tot oplossing , klik dan op deze LINK.

Minimaliseer de risico's