Nieuws

Domino Pizza winkels kiezen voor Battery-box

31 oktober 2022

In de week van 23 oktober zijn er twee installaties geweest bij Domino Pizza winkels. In zowel Schiedam als in IJsselmonde zijn 3 XL-boxen geplaatst.

Beide winkels hebben bovenliggende woningen en de eigenaren van de Domino Pizza winkels kiezen uit voorzorg voor een veilige Battery-box. Vooral om beschadiging als gevolg van een accu die spontaan in brand vliegt te voorkomen. Ondernemers in de maaltijdbezorging gebruiken heel vaak elektrische fietsen (e-bikes). Vanaf vorige week worden de accu’s van deze bezorg e-bikes in de Battery-boxen veilig opgeladen.

     
Schiedam                                                 IJsselmonde

Zo laten deze winkels zien dat ze preventieve maatregelen hebben genomen. Domino Pizza heeft veiligheid bovenaan staan en de ondernemers of franchisenemers nemen samen met verzekeraars het voortouw een structurele oplossing te vinden om accu’s veilig in op te laden en op te slaan. In de speciaal voor lithium ion accu’s ontwikkelde boxen wordt rekening gehouden met de vele kabels van alle laders, zijn er ook stopcontacten op de box te vinden voor het opladen. Wanneer de deur net te lang open staat (of wellicht vergeten wordt te sluiten) hoor je een luid signaal. Dit ter herinnering of attentie om de deur goed te sluiten. Bij een eventuele verhitting of accubrand heeft de box het geheel volledig onder controle. De enorme drukopbouw bij een accubrand wordt verwerkt door de box en de afvoer. De afvoer zorgt ook voor een veilige omgeving door de chemische rookgassen naar buiten te werken. Daarnaast wordt het vuur en de vlammen met een slimme oplossing IN de box gehouden.

Op deze manier hebben de medewerkers van deze Domino Pizza vestigingen een veilige werkomgeving en de omwonenden een veilige leefomgeving.
De Battery-boxen van Battery Control worden inmiddels op meerdere locaties geplaatst, waaronder bij NS Stations voor de pilot met OV E-bikes, maar ook bij New York Pizza winkels en bij Fietsenzaken.


Veiligheid voorop!

Het gebruik en opslag van lithium batterijen kan grote risico’s met zich meebrengen. In de media verschijnen steeds vaker berichten dat er een accubrand is geweest en dat er schade is ontstaan. Enerzijds tijdens het laden van de accu, anderzijds door een vochtige omgeving. Je ziet het niet aan de accu, zeker niet aan de buitenkant, maar intern kan een kleine schade een grote impact hebben op iemands omgeving of naasten. Deze accu’s zijn daarom brandgevaarlijk en sla ze op een in speciaal ontwikkeld, klein compartiment zoals de Battery-box. Hiermee voorkomt u schade aan uw winkel, bedrijfspand of erger.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s