Nieuws

Eerste productie Battery-boxen

19 augustus 2021

Battery Control heeft na een eerste productie van een tiental boxen voor een aantal pilotzaken nu ook de eerste volle productie van de Battery-box in gang gezet. De eerste 50 stuks zijn binnen en zijn klaar voor installatie en gebruik.

De Battery-box is ontwikkeld voor het veilig laden van lithium ion E-bike batterijen en is getest met meer dan 60 E-bike batterijen. Nick Akkerman, Product Manager van battery Control geeft aan “We zijn nu twee jaar intensief aan het testen met verschillende producten. De testmethode die we nu gebruiken is nagenoeg gelijk aan hetgeen gebeurd in de praktijk. Daar hebben we onderzoek naar gedaan en vervolgens in de praktijk uitgeprobeerd. Wij kunnen echt zeggen dat we veiligheid aanbieden voor het laden van E-bike batterijen. We hebben inmiddels veel kennis en data over het ontbrandingsproces en van alle testen zijn video’s gemaakt.”

Battery-box

 

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Marktsegmenten

De eerste boxen zullen worden ingezet bij diverse bedrijven. Vanuit de Food Delivery zal New York Pizza in Bennekom, Arnhem en Den Bosch de boxen plaatsen. Ook Hannes de Jong van Heskon (Fietsaccu revisie) zal de boxen gaan gebruiken. Hannes geeft aan dat hij wil kijken of hij ook ’s nachts kan laden. Dat zou voor hem veel laadtijd overdag schelen en is vele malen voordeliger dan overdag laden. Als het werkt kunnen ze bij binnenkomst om 08:00 uur gelijk met volle batterijen aan de slag. dat scheelt op jaarbasis enorm.

Ook Super73, een fabrikant van hippe & moderne E-bikes gaat de boxen plaatsen voor de veiligheid rondom de E-bike accu. Zij werken met nieuwe accu’s, gebruikte, retour gekomen en accu’s van eigen personeelsfietsen. Ook zij willen veilig kunnenladen.

Directeur van Delivery Support geeft aan; “Ook wij zagen dat er veel mis kan gaan met een E-bike accu en vooral hoe sommigen ermee omgaan. Wij hebben stalen bakken laten maken, maar dat is absoluut niet voldoende als er een brand ontstaat” zegt de directeur van Delivery Support. “We hebben veel laad oplossingen aangeboden gekregen, vaak was het een brandkast, maar nooit zagen we filmpjes en video’s hoe er getest werd. Met de Battery-box hebben we een echte veilige laadoplossing die vanuit het probleem en in de praktijk is getest”, aldus Heining.

Wilt u ook informatie over de Battery-box? Vraag het ons en vul het contactformulier in.
Wij gaan graag, samen met u, kijken naar de beste oplossing en wat ervoor nodig is om de fietsaccu’s veilig te laden.

Minimaliseer de risico's