Nieuws

Intensieve samenwerking Battery Control & Delivery Support

17 augustus 2021

Battery Control heeft met de Battery-box een praktijkgerichte veilige oplossing ontwikkelt voor het laden van lithium ion e-bike batterijen. Met het aangaan van deze intensieve samenwerking gaat Delivery Support uit Veenendaal met de Battery-box de Food Delivery markt benaderen. Het gebruik van bezorg E-bikes is de laatste jaren enorm hard gegroeid en er zal al een aantal incidenten bekend waarbij de E-bike batterij een groot schade risico heeft. Beide ondernemingen herkennen de noodzaak om het veilig laden van de E-bike batterij op te pakken.

De laatste twee jaar van Battery Control heeft vooral in het teken gestaan van de ontwikkeling van de Batterybox. “Er zijn grote stappen gezet door continu batterijen te testen en te onderzoeken hoe een lithium ion Ebike brand ontstaat. We hebben nu al veel data en kennis over de ontbranding.” Zegt Dick van de Steeg. “Maar er zit nogal wat verschil in de reactie tussen een 300 Wh en 500 Wh batterij”, vult Akkerman aan. “Veel meer druk, veel meer rookgas en een hogere piektemperatuur. Alle resultaten uit de onderzoeken zijn met professioneel apparatuur en via een protocol vastgelegd. Daarmee zijn we best uniek en heeft Battery Control de basis gelegd voor de huidige Battery-box.

Marktsegment Food Delivery

Tijdens al deze testen is Battery Control in aanraking gekomen met Delivery Support uit Veenendaal. Delivery Support levert E-bikes aan bezorg restaurants en kennen de Food Delivery markt van top tot teen. Door samen te gaan werken en te onderzoeken wat een franchisenemer nodig heeft om hun batterijen veilig te laden, bleek er een actueel probleem in deze markt. In veel gevallen bleken de zaken niet goed voor elkaar. Batterijen die op de grond werden opgeladen, snoeren die door elkaar lagen, batterijen met gaten en diverse typen opladers. Tommy Heining, directeur van Delivery Support geeft aan; “Ook wij zagen dat er veel mis kan gaan met een E-bike accu en vooral hoe sommigen ermee omgaan. Wij hebben stalen bakken laten maken, maar dat is absoluut niet voldoende als er een brand ontstaat” zegt de directeur van Delivery Support. “We hebben veel laad oplossingen aangeboden gekregen, vaak was het een brandkast, maar nooit zagen we filmpjes en video’s hoe er getest werd. Met de Battery-box hebben we een echte veilige laadoplossing die vanuit het probleem en in de praktijk is getest”, aldus Heining.

 

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Voorinspectie en installatie

De samenwerking richt zich op de Food Delivery markt. Delivery Support gaat hun eigen New York Pizza winkels voorzien van de Battery-box, maar zal de Battery-box ook aanbieden aan hun 800 klanten. Dit zijn hoofdzakelijk ondernemers/franchisenemers met eigen restaurants waar Delivery Support bezorg E-bikes aan levert. Delivery Support gaat de Battery-box in een koop en lease constructie aanbieden. Voor het juiste advies zal er een voorinsectie plaatsvinden. Bij deze voorinspectie gaan we samen met de ondernemer kijken waar de boxen komen, dat er rookgasafvoer geplaatst kan worden en of alle stroomvoorzieningen aanwezig zijn. U gaat meerdere batterijen opladen en daarvoor dient uw groepenkast op orde te zijn. We nemen de franchisenemer of restauranteigenaar mee in zijn opties en keuzes en geven daarom het beste advies in zijn of haar situatie en toepassing. Vervolgens volgt er een planning voor plaatsing en installatie.

Minimaliseer de risico's