Nieuws

Battery Control op bezoek bij de Innovam

6 februari 2023

Battery Control op bezoek bij de Innovam en de Tweewieler Academy in Zwolle.
Een instituut waar heel veel fietsenmakers en technici terecht kunnen voor een goede opleiding in de mobiliteitsbranche.

Juist omdat de mobiliteitsbranche in hoog tempo verandert en de economische, sociale en technologische ontwikkelingen hoge eisen stellen aan mensen en organisaties was een goed gesprek met Roel Postma van de Innovam vooraf, maar ook achteraf concluderend ‘een goed idee’. Bij die groeiende technologie hoort namelijk ook een goed product dat de veiligheid van mensen en materialen bovenaan zet. De omgang met Lithium ion accu’s is hoog en wordt alleen maar meer.
Wat ogenschijnlijk niet verandert, is de behoefte aan goede opleidingen en trainingen. En daarvoor zorgt de Innovam en de Tweewieler Academy. De missie van de Innovam ligt erg dichtbij die van Battery Control. Waar de Innovam zorgt voor voldoende gekwalificeerde medewerkers in de mobiliteitsbranche wil Battery Control de kennis over de accubrand en de mogelijk gevaarlijke situaties die daarbij kunnen ontstaan met deze medewerkers delen.

Hierin zoekt ook de Innovam nog steeds de juiste en passende aanpak. Zo luisteren ook Roel Postma en alle medewerkers van de Innovam naar hun klanten en leveranciers. Dit met een open blik naar de toekomst. Niet voor niets is hun motto ‘Innovam moves you forward’. Innovam helpt (toekomstige) werknemers en organisaties zich verder te ontwikkelen.

Roel Postma van de Innovam

Het verhaal gaat hieronder verder.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

De tip om eens met de Innovam te praten kwam via John Dekker van de Battery Tester. Een mooi initiatief van John en een mooie introductie om eens met Roel Postma aan tafel te gaan zitten, een heerlijk kopje koffie te pakken en te kijken naar de risico’s bij het laden van een batterij en de gevaarlijke situaties die zouden kunnen ontstaan. Roel komt uit de rijwielbranche en herkent ons verhaal van het pionieren. In die tijd waren er echt nog weinig mensen die iets van de accubrand af wisten. Niet HOE het gebeurde, WAAROM een accubrand ontstaat, laat staan hoe ze een testmethode moesten ontwikkelen voor het testen van de juiste producten. Hoe meer wij Roel vertelde, hoe enthousiaster hij werd. Hij wil dit onderwerp in zijn training verwerken en nog meer onder de aandacht brengen. Het aantal incidenten neemt toe en er is vraag naar voorlichting en uitleg. Precies waar Battery Control ook voor staat!

Roel vertegenwoordigd de Innovam op een bijzondere en geheel eigen wijze, waarbij hij veelvuldig gebruikt maakt van zijn bak vol aan technische kennis en zijn enorme ervaring in de rijwielbranche.
In zijn training, gericht op Accutechniek en Diagnose, gaat hij in op de verschillende typen batterijen, reparatie en garantie van de batterijen, maar ook over Opslag, Transport en Brandveiligheid van de batterij. Roel is enorm gecharmeerd van de Battery-boxen, maar werd dan ook enorm verrast door onze vele accubrand testen die we hebben gedaan. Het pionierswerk van de laatste jaren heeft echt een mooi product op de markt gebracht. “Dit zou iedere dealer moeten willen hebben” aldus Roel.

14 februari is er wederom een training. Deze zit al wel vol, maar check de website voor meer informatie over de volgende data:
https://lnkd.in/eVun_hRu

Wilt u ook voorlichting en uitleg over het veilig laden van een lithium ion accu, bel of mail ons.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s