Nieuws

Prachtig project met 21 XL-boxen

16 augustus 2023

Grote wand van Battery-boxen

Met de installatie van 21 stuks Battery-boxen XL staat er een wand aan veilige laadcompartimenten in Waalwijk. Met een afmeting van 3,25 bij 1.85 meter (b*h) is het een prachtige installatie. Hiermee kan onze relatie een enorm aantal veilige tests uitvoeren

Vraag naar een veilige laadoplossing

De directeur van het bedrijf heeft een aantal weken geleden Battery Control benaderd met de vraag of de Battery-box XL een geschikte oplossing kon zijn voor zijn toepassing. “Wij ontwerpen en verkopen op maat aandrijvingen voor allerlei toepassingen, variërend van automotive, marine tot duurzaamheid en voor de medische industrie en van klein tot groot. Voor een nieuwe ontwikkeling waren wij op zoek naar een veilig laadcompartiment. We hebben andere producten geprobeerd, maar niets dat goed werkte. Na overleg en het bezoek van Dick van de Steeg zagen we dat de XL-boxen de juiste oplossing voor ons zou zijn”. geeft de directeur aan.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Snelle installatie

Battery Control heeft veel ervaring opgedaan door meer dan 70 accubranden te testen en veel kennis en data over dit type branden te krijgen. Ze hebben de kennis en de ervaring met lithium ion en dit was voor ons erg belangrijk. Dus waren we er snel uit, maar wilde de Battery-boxen ook graag snel geplaatst hebben. De samenwerking werd snel op poten gezet zodat de installatie binnen twee weken geregeld worden. Het was zomervakantie en dan zijn er veel mensen op vakantie. In samenwerking met Network Team Leusden zijn er toch mensen vrij gemaakt om de 21 boxen te installeren. “Fijn dat Battery Control en NTL zo snel kon doorpakken.” aldus Dick van de Steeg van Battery Control.

     

Veilige laadoplossing voor de toekomst

“Deze Battery-boxen zijn klaar voor de toekomst”, zegt de directeur van het bedrijf en Dick van de Steeg van Battery Control Europe B.V. “Het gebruik van lithium ion accu’s neemt alleen maar toe en wordt op bredere schaal toegepast. Wat mij betreft is de Battery-box ook het beste wat voor het veilig laden van accu’s te krijgen is. Deze boxen kunnen voor veel toepassingen en op allerlei locaties, waar accu’s te vinden zijn, gebruikt worden. Wij zijn in ieder geval blij met de snelle reactie van de mannen van Battery Control.”

Minimaliseer de risico's

Maximaliseer uw veiligheid.

Battery Control Europe staat voor ‘veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode getest.