Nieuws

Tweewieler Academy & Battery Control gaan samenwerken op het gebied van accubrandveiligheid.

30 maart 2023

Met de training accutechniek van Tweewieler Academy leren fietstechnici alles over het batterij managementsysteem, laadtechnieken en het stellen van diagnoses aan E-bikes. De trainingen zijn altijd in ontwikkeling en sluiten aan op de hedendaagse praktijk. Daarom is het thema ‘accuveiligheid’ sinds een maand ook een onderwerp in de training.

Battery Control heeft veel kennis en data over fietsaccu’s in huis. Roel Postma, trainer bij Tweewieler Academy en Dick van de Steeg, mede-eigenaar bij Battery Control zijn de samenwerking aangegaan. De twee partijen hebben inmiddels kennis gedeeld over accubranden, de bestaande regelgeving en toekomstige normeringen. Ook is gesproken over hoe men met een eenvoudige “Battery Check” de status van een accu beter kan inschatten en risico’s kan minimaliseren.

In de training accutechniek & diagnose van de Tweewieler Academy krijgen cursisten een zeer uitgebreide uitleg over de verschillende typen batterijen en hun eigenschappen. De werking van het laadproces en de verschillende laders komen uitgebreid aan bod. Ook wordt ingegaan op de vraag waarom de verschillen in actieradius zo groot kunnen zijn en u krijgt informatie over revisie, opslag en veiligheid, transport, afvoer en recycling. Daarnaast leren cursisten diagnoses te stellen aan accu’s en batterijen. Met betrekking tot opslag en veiligheid heeft Battery Control een Battery-box ter beschikbaar gesteld voor het onderwerp “Veilig opladen en opslaan”.

Lees onder verder.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

De Battery-boxen van Battery Control Europe zijn ontwikkeld en getest om bedrijven veiliger te maken en accubranden te voorkomen. Door meer dan 70 verschillende accu’s en accubranden te testen is de Battery-box geschikt gemaakt om de hoge temperaturen, de rookgassen en de enorme druk die ontstaat te beheersen. Battery Control staat voor echte veiligheid en wil daarmee voor iedereen een veilige leef- en werkomgeving creëren.

Zowel Tweewieler Academy als Battery Control is erg blij met de samenwerking en hopen op deze manier nog meer bij te dragen aan de bewustwording rondom het gebruik van Lithium Ion accu’s. Naast voorlichting en uitleg over de accu zelf is het ook van belang een gevaarlijke situatie te kunnen inschatten. Battery Control heeft hier veel ervaring in opgedaan en gaat deze kennis via de trainingen van Tweewieler Academy delen met de medewerkers in de branche.

Meer weten over deze training of direct boeken? Ga naar tweewieleracademy.nl/accutechniek

Wilt u informatie over accuveiligheid? Kijk dan op www.battery-control.nl

Minimaliseer de risico's