Nieuws

Veilig transport & opslag van lithium ion accu’s

7 juni 2023

Al een aantal jaar is Van Mossel Car Solutions onze partner voor de inbouw van transport-boxen van Battery Control. Inmiddels zijn er al meer dan 100 bestelwagens voorzien van een transport-box. De bedrijven hebben soms gekozen voor koop, anderen laten het verrekenen in de lease en betalen per maand een bedrag. In dat geval betekend dat veilig transport van lithium ion accu’s en geen grote  investering vooraf!

Het inbouwen gebeurt zeer zorgvuldig en er wordt gebruik gemaakt van deurdetectie op de box die is gekoppeld in de cabine van de auto. Bij het openen van de deur van de box zal er een lamp aan gaan en na 1 minuut een signaal te horen zijn. Dit signaal is ook in de cabine te horen. Heb je de radio hard aan staan, dan zal er ook in de cabine een duidelijk geluid te horen zijn wanneer de deur van de box niet goed dicht zit.

De li-ion accu is met zijn hoge energiedichtheid en hoge laadcycli een zeer waardevolle uitvinding. Soms kan dit type accu’s door beschadiging, vocht of ouderdom oververhit raken en in brand vliegen. dat gebeurd vaak tijdens het laden of in de uren na het laden. Doordat li-ion batterijen in steeds meer producten toegepast worden, neemt ook het aantal incidenten toe. De transport-box beheerst de Thermal Runaway en houd uw leef- en werkomgeving veilig.

Wilt u meer weten over de toepassingen van de Transport-box van Battery Control. Neem contact op via 088-9005700, mail naar info@battery-control.nl

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s