Op uitnodiging van Emma Laan, Jan van den Hoek en Mitzie Jansen – Vermeulen van De Goudse verzekeringen mochten wij als Battery Control op vier locaties hun EMA’s (Erkend MKB Adviseurs) informeren over het toenemend probleem van accubranden.
Hierin kwamen diverse onderwerpen over een lithium ion brand aan bod.
Wat is nu Lithium Ion?
Ons onderzoek naar de accubrand.
De energie transitie.
De enorme groei in E-mobility.
Huidige Wet- en Regelgeving.
Opslaan of opladen?
Producten in de markt.
Onze ontwikkeling van de Battery-boxen
Dick van de Steeg en Nick Akkerman konden rekenen op de interesse van meer dan honderd Erkend MKB Adviseurs die bij alle regio bijeenkomsten (Gouda, Zwolle en Panheel) aanwezig waren. Veel van hen komen dagelijks bij bedrijven die werken met Lithium-ion accu’s. De aanwezigen zijn actief met assurantie/verzekeringen en willen hun klanten graag van het juiste advies voorzien. En het is ongekend wat de energie transitie betekend voor veel van deze bedrijven. Bij iedere ondernemer zelf en ook in zijn bedrijf (en ieder ander huishouden) zijn veel meer accu’s/batterijen aanwezig dan we denken. Medewerkers komen op E-bikes of met elektrische auto’s naar het werk. Dan liggen er nog vaak meerdere rekenmachines, telefoons, laptops en tablets, afstandsbedieningen of koptelefoons op bureau of kantoor. Maar denk ook aan stofzuigers en andere elektrische kantoorartikelen. Ook een weegschaal heeft tegenwoordig een accu/batterij.
Het is een snelgroeiende discussie. Veel bedrijven willen nu al advies over de parkeerplekken van auto’s en hoe ze daar mee om moeten gaan. Ook de Lease E-bike groeit in volume bij veel MKB-ers en vaak is er geen idee hoe ze de accu’s veilig kunnen opladen. Want het laden is vaak de risicofactor.
Wat vooral opviel is dat de meeste adviseurs verrast waren van de enorme kennis en data die Battery Control door de vele testen (meer dan 70 accu’s) heeft opgebouwd. Door het laten zien van praktijkvoorbeelden ziet men wat de gevolgen van een accubrand kunnen zijn. En wat voor gevaarlijke en vervelende situaties ontstaan. Na de presentatie komen er nog steeds vragen, maar ook heel veel positieve reacties en nieuwe inzichten over dit toenemend probleem.
Na de eerste 2 sessies in Gouda op het hoofdkantoor van De Goudse en tussendoor bij van der Valk in Zwolle, was de laatste sessie van 4 presentatie dagen afgelopen donderdag in Panheel. Op een prachtige Eventlocatie Beachclub Degreez was de afsluiting voor meer dan 30 afgevaardigden van assurantiekantoren.
Ook hier veel positieve reacties en nieuwe inzichten. Veel herkenbare vragen. Iedereen heeft batterijen thuis.
Ons doel blijft hhierin voorop staan:
– informeren
– voorlichting en uitleg
– besef en bewustwording
“Creëren van een veilige leef- en werkomgeving “
Bent u ook op zoek naar voorlichting of uitleg, neem contact met ons op en wij bellen u terug.