Lithium Locker

De lithium locker combineert de veiligheid van een battery box met de stijl van een traditioneel schoolkluisje. Hierdoor kunt u veilig uw lithium accu’s opladen, en zelfs de kluisjes verhuren of beschikbaar stellen. Bijvoorbeeld aan leerlingen van uw school, of bezoekers van uw hotel. Het is een nieuw concept waar we erg trots op zijn, we vertellen u er graag meer over!

In samenwerking met De Lockerfabriek.

Veilig lithium accu's opladen

Diverse markten en sectoren hebben steeds meer te maken met elektrische fietsen en/of lithium accu’s. Deze accu’s worden op verschillende locaties opgeladen, vooral omdat beleid en wetgeving hiervoor nog in de kinderschoenen staan. Deze toegenomen populariteit van elektrische fietsen (kijk maar naar de Fatbikes) gaat dit samen met een sterk groeiend aantal lithium-ion accubranden. Het veilig opbergen en opladen van deze fiets- en E-scooter accu’s krijgt hierdoor, terecht, meer en meer aandacht.

Volgens verzekeraar de “Rolls-Royce” onder de veilige opberg en oplaad systemen.

Wat maakt deze locker zo veilig?

Geschikt voor het veilig opbergen en laden van (zwaardere) lithium ion accu’s in combinatie met de bestaande Battery-boxen. De huidige (school) lockers kunnen wel een telefoon of laptop laden, maar zijn niet geschikt voor het laden van zwaardere lithium ion accu’s zoals Fiets- en scooteraccu’s. Veilig om in binnenruimte te plaatsen door rookgasafvoer. Hierdoor voorkom je rook in je gebouw. En natuurlijk KIWA geteste en ook getest met worst-case scenario; overladen!

Makkelijk sleutel systeem

De simpelste sluiting is met een sleutel. Voor reserveringen en gebruik in andere branches is er een Locker Management Systeem om de sluiting te regelen. Dat gebeurd dan via een App, Card of druppel. De App betreft een soft- en hardware voor een reserverings- en betaalmodule. Men kan dus kiezen voor een (self) servicemodel of de locker inzetten als verdienmodel.

“Het mooie van de Lithium-locker is de stijlvolle opslag van batterijen die beschermd tegen brand en explosiegevaar. Battery Control heeft absoluut de beste testmethode ontwikkeld en de Lithium locker is daardoor de Rolls-Royce onder de opberg en oplaadsystemen voor lithium ion accu’s in publieke ruimtes”
Bart van de Broek
Senior Risico Deskundige bij Nationale-Nederlanden

Gebruik van de locker

De Lithium locker kan worden gefaciliteerd en worden geëxploiteerd. Ofwel de klant kan de lockers als service beschikbaar stellen aan de gebruiker ofwel de klant kan het gebruik ervan doorberekenen. Voor beide opties hebben wij samenwerkingen met diverse betalingsplatformen, al dan niet direct gekoppeld aan Locker Management Systeem.

Flexibel inzetbaar

De toepasbaarheid en inzetbaarheid van de Lithium-locker lijkt eindeloos flexibel. Denk eens aan het middelbaar- en hoger onderwijs. Veel studenten komen met de e-bike naar school. Of de heer en mevrouw ‘de Vries’ die met hun E-bike een midweek in een Hotel of Vakantiepark verblijven. In de hotelkamer opladen? Nee toch. Dan die vele VVe’s met stallingen waar scoot-mobielen en E-bikes  staan. Gaat die accu nog mee naar hun appartement? Of medewerkers op hun fiets naar kantoor. Zij reserveren eenvoudig een Lithium-locker laden daarin veilig hun accu op. Het is ook een stuk minder diefstalgevoelig als je de accu uit de fiets haalt.

Wilt u ook uw accu veilig laden?

Bestel nu jouw Lithium-Locker Of download de brochure