E-bike leasing met Battery-box voor werknemers en werkgevers

In de moderne werkwereld bieden werkgevers steeds vaker de mogelijkheid aan werknemers om een e-bike te leasen, ook wel bekend als operational lease. Naast de fiscale voordelen die dit biedt voor bedrijven, zijn er nog andere belangrijke voordelen. Een grotere hoeveelheid werknemers die per fiets naar het werk komen, draagt namelijk bij aan een gezonder milieu en bevordert de gezondheid van de werknemers zelf. Bovendien mag de e-bike ook voor privégebruik worden ingezet. Het opladen van de batterij gebeurt vaak op kantoor of in de kantine. Als toegewijd leasebedrijf streeft u naar een zorgeloze ervaring voor de werkgever, waarbij ook veilig opladen van essentieel belang is.

Ontdek de gevaren Wie zijn wij?

Voordeel voor leasemaatschappijen

Voor leasemaatschappijen biedt de Battery-box aanzienlijke voordelen. Door de Battery-box als onderdeel van het leasepakket aan te bieden, vergroot u de aantrekkelijkheid van e-bike lease voor zowel zakelijke als particuliere klanten. U verzekert uw klanten van een veilige en handige laadoplossing, wat resulteert in een hogere klanttevredenheid en loyaliteit. Bovendien draagt u bij aan de verlenging van de levensduur van e-bike accu’s, wat kan leiden tot lagere vervangingskosten en een duurzamere bedrijfsvoering. De Battery-box vormt daarmee een waardevolle toevoeging aan het dienstenpakket van leasemaatschappijen, met positieve effecten voor zowel klanten als het milieu.

Battery-Box voor veilig laden op werk en thuis

Om in deze behoeften te voorzien, biedt de innovatieve Battery-box het ideale systeem. Deze oplossing is speciaal ontworpen om in dergelijke situaties te worden ingezet. Met de Battery-box kan de werknemer de batterij van de e-bike veilig thuis of op het werk opladen, wat zowel gemak als gemoedsrust biedt. Deze slimme laadoplossing draagt bij aan het veilig en efficiënt opladen van e-bike accu’s, of het nu in de eigen woning is of op de werkplek. Dankzij de Battery-box kunnen werkgevers hun werknemers ondersteunen bij het maken van milieubewuste keuzes en tegelijkertijd zorgen voor een gezondere en veiligere mobiliteitservaring.

Beheer van risico’s en veiligheid

Bij het aanbieden van Battery-boxen als onderdeel van een e-bike leaseprogramma dienen leasemaatschappijen zich bewust te zijn van enkele potentiële risico’s. Een belangrijk aspect is de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de opgeslagen accu’s, met inbegrip van mogelijke risico’s zoals oververhitting, kortsluiting en potentieel gevaarlijke situaties tijdens het opladen. Een onjuiste behandeling of opslag van de accu’s kan leiden tot technische storingen, vermindering van de levensduur en zelfs brandgevaar. Daarom is een zorgvuldige risicoanalyse en het implementeren van strikte veiligheidsprotocollen van cruciaal belang. Daarnaast kunnen operationele uitdagingen, zoals het tijdig vervangen van defecte accu’s en het beheer van de laadinfrastructuur, invloed hebben op de algehele klantervaring en tevredenheid. Door deze risico’s proactief aan te pakken en passende maatregelen te nemen, kunnen leasemaatschappijen een veilige en betrouwbare dienstverlening garanderen en het vertrouwen van zowel klanten als gebruikers behouden.

Full-service oplossing

De Battery-box is ontworpen om een batterij van een e-bike veilig te kunnen laden en op te kunnen slaan. Dit kan een centrale voorziening zijn bij de werkgever maar ook bij de gebruiker thuis. De Battery-box is daarom ook uitermate geschikt om mee te leveren met een lease e-bike. Hiermee ontzorgt u de zakelijke klant en zorgt u tevens voor een veilige laadomgeving. Kortom, een full-service oplossing!

Op de pagina over batterijbrand kunt u lezen op welke manier een batterijbrand kan ontstaan.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Samen voor een brandveiligere wereld