Nieuws

Bijeenkomst met ASR Verzekeringen

28 november 2023

Optimalisatie van Veilig Laden: ASR Verzekeringen en Battery Control Europe komen bijeen

Samenwerking voor de Toekomst

Deze week was er een bijeenkomst cq. ontmoeting met risicodeskundigen en Property Writers van ASR Verzekeringen en Battery Control Europe. Deze samenkomst benadrukt het belang van samenwerking tussen verzekeraars en technologische experts. Door kennis te delen en gezamenlijke initiatieven te ontplooien, kunnen deze partijen gezamenlijk de veiligheid van oplaadprocessen verbeteren en een positieve impact hebben op de mobiliteitssector als geheel. Tijdens deze baanbrekende ontmoeting lag de focus op het veilig laden van fiets- en scooteraccu’s. Een belangrijke stap in het bevorderen van duurzame mobiliteit en het minimaliseren van risico’s verbonden aan opladen.

Veiligheid voorop, geen concessies

Met de groeiende populariteit van elektrische fietsen en scooters groeit ook de noodzaak om de veiligheid van het oplaadproces te waarborgen. ASR Verzekeringen, als toonaangevende speler in de verzekeringsindustrie, erkent het belang van proactieve maatregelen om incidenten te voorkomen en heeft daarom de handen ineengeslagen met Battery Control Europe, een specialist in accumanagement.

Innovatieve Technologieën

Tijdens de vergadering werden innovatieve technologieën besproken die kunnen bijdragen aan het veilig laden van fiets- en scooteraccu’s. Battery Control Europe deelde inzichten over geavanceerde laadoplossingen en monitoringssystemen die risico’s minimaliseren en de levensduur van de accu verlengen. Deze technologieën zullen niet alleen de consumenten geruststellen, maar ook de verzekeringssector ondersteunen bij het verminderen van claims gerelateerd aan accu-incidenten.

Toewijding aan Duurzaamheid

De betrokkenheid van beide partijen toont niet alleen een toewijding aan veiligheid, maar ook aan duurzaamheid. Elektrische mobiliteit speelt een cruciale rol in het verminderen van de ecologische voetafdruk, en deze samenwerking draagt bij aan het creëren van een veilige en duurzame mobiliteitsomgeving. In de komende maanden zullen ASR Verzekeringen en Battery Control Europe gezamenlijk volgende stappen ondernemen om meer resultaten uit deze vergadering te halen en verkenningen doen om ze in de praktijk te brengen. Deze samenwerking belooft niet alleen een veiligere mobiliteitstoekomst, maar ook zeker een duurzamere.

Blijf op de hoogte voor verdere updates over deze opwindende samenwerking

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s