Nieuws

Hart van Nederland – Accubrand in Maastricht

16 september 2023

Bewoners van het Aubeldomein in Maastricht kwamen zaterdagochtend bij van een heftige avond. In de straat woedde vrijdagavond namelijk een brand bij een opslag voor elektrische fietsen van maaltijdbezorgers. Vanwege het vuur moesten omwonenden worden geëvacueerd.

Zijn E-bike accu’s allemaal levensgevaarlijk? Nee, zeker niet!. We moeten wel meer besef krijgen dat het een zware energiedrager is en er wel zeer bewust mee om leren gaan. In het onderstaande filmpje van Hart van Nederland geeft men wel heel goed de gevolgen en impact weer van incidenten met lithium-ion E-bike accu’s. De intense explosieve en hete temperaturen van een accubrand, de toxische en penetrante rookgassen. Met goeie tips van Nils Rosmuller lector van het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV)

Laten we hopen dat soort dingen in de toekomst niet meer gebeuren. Tot dan zullen we nog jaren te maken hebben met de huidige generatie accu’s. Dus tot die tijd, wees bewust en ga op de juiste wijze om met de lithium-ion accu. Veel veilige kilometers gewenst!

Klik HIER voor het filmpje van Hart van Nederland.

 

 

 

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Maximaliseer uw veiligheid.

Battery Control Europe staat voor ‘veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode getest.