Nieuws

Hotel Fletcher Winterswijk met tientallen gasten ontruimd na brand met fietsaccu

23 oktober 2023

Winterswijk – Hotel Fletcher in Winterswijk is zondagmiddag ontruimd vanwege een brand. In een opslagruimte met daarin meerdere fietsaccu’s was door onbekende oorzaak vuur ontstaan.

De brandweer werd rond 17.00 uur gealarmeerd voor de brand aan het Frerikshof. Voordat de hulpdiensten ter plaatse waren, waren de gasten in het Fletcher Hotel al naar buiten gedirigeerd. Na aankomst hadden de brandweerlieden weinig moeite om het vuur onder controle te krijgen. Alle smeulende accu’s werden in een bak met water gegooid.

Ondanks de inzet, was de schade aanzienlijk. Onder meer de brandmeldingsinstallatie viel niet meer te gebruiken. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de afhandeling. De gasten konden in de nacht van zaterdag op zondag niet in het hotel slapen, ze zijn opgevangen in een sporthal en hebben vervangende slaapruimte aangeboden gekregen.

Bron: www.112achterhoek-nieuws.nl

Wilt u ook meer weten over veilig opbergen en laden van accu’s.
Klik hier voor de Lithium-locker die geschikt is voor het faciliteren en exploiteren van het laden van fietsaccu’s.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Maximaliseer uw veiligheid.

Battery Control Europe staat voor ‘veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode getest.