Nieuws

Hotel Fletcher Winterswijk met tientallen gasten ontruimd na brand met fietsaccu

23 oktober 2023

Winterswijk – Hotel Fletcher in Winterswijk is zondagmiddag ontruimd vanwege een brand. In een opslagruimte met daarin meerdere fietsaccu’s was door onbekende oorzaak vuur ontstaan.

De brandweer werd rond 17.00 uur gealarmeerd voor de brand aan het Frerikshof. Voordat de hulpdiensten ter plaatse waren, waren de gasten in het Fletcher Hotel al naar buiten gedirigeerd. Na aankomst hadden de brandweerlieden weinig moeite om het vuur onder controle te krijgen. Alle smeulende accu’s werden in een bak met water gegooid.

Ondanks de inzet, was de schade aanzienlijk. Onder meer de brandmeldingsinstallatie viel niet meer te gebruiken. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de afhandeling. De gasten konden in de nacht van zaterdag op zondag niet in het hotel slapen, ze zijn opgevangen in een sporthal en hebben vervangende slaapruimte aangeboden gekregen.

Bron: www.112achterhoek-nieuws.nl

Wilt u ook meer weten over veilig opbergen en laden van accu’s.
Klik hier voor de Lithium-locker die geschikt is voor het faciliteren en exploiteren van het laden van fietsaccu’s.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s