Nieuws

Battery Control presenteert accuveiligheid bij Klaverblad verzekeringen

30 mei 2023

Op uitnodiging van Sylvia Hoekema van Klaverblad Verzekeringen heeft Dick van de Steeg, mede eigenaar van Battery Control Europe, een presentatie gegeven over de lithium ion batterij. Waarin worden de lithium ion batterijen gebruikt, hoe kunnen we daar het beste mee om gaan en Dick heeft verteld over zijn ervaring bij de meer dan 70 uitgevoerde accubrand testen en de risico’s van een accubrand.
Uit die testen is een praktijkgerichte testmethode ontstaan en is er veel data en kennis verkregen. Deze informatie en onze expertise willen wij graag delen.

De tientallen medewerkers van Klaverblad, die met MKB’ers in gesprek gaan over de omgang van lithium ion accu’s, zijn hiermee een stuk wijzer geworden over het ontbrandingsproces, de wijze van ontbranding en de enorme hoge druk die daarbij vrij komt. Ook gaan zij zich steeds meer afvragen wat er zoal op de markt wordt aangeboden als schijnbaar goede laadoplossing. Hiervoor heeft Dick een lijstje van kritische vragen opgesteld om een scheiding te maken tussen een goed werkend laadcompartiment en een bedrijf dat zich alleen richt op commerciële belangen.

Wilt u ook meer informatie over de accubrand? Bel ons op 088-9005700 of stuur een mail naar info@battery-control.nl

YOUR SAFETY IS OUR #1 PRIORITY

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s