Nieuws

Deel 3: Ontwikkelen doe je niet alleen

26 juli 2022

Omdat Battery Control een bedrijfscultuur ambieert van verbinden en samenwerken, willen wij iedere maand een bedrijf (en de mensen daarachter), voorstellen waarmee wij in een lange en dynamische periode van ontwikkeling een sterk samenwerkingsverband hebben gekregen.

Bedrijven en medewerkers die een grote bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de brandveilige Battery-boxen.

In deel 1 en 2 zijn wij ingegaan op de samenwerking met Metaalbewerkingsbedrijf Paardekooper BV en Dumaco Oss. Hierin is vooral aandacht gegeven aan het ontwikkelen en productie van de Battery-box. Het volgende bedrijf waarin wij de samenwerking willen uitlichten is vooral gericht op de ontwikkeling van het deurdetectiesysteem en de assemblage van de Battery-box. Inmiddels worden ook de XL-boxen bij Cimar geassembleerd.

Cimar Electronics is van oorsprong gevestigd in Veenendaal. Als specialist worden zij sinds 1990 continu uitgedaagd de productie en assemblage van printplaten (prints/PCB’s), besturingskasten en -panelen, schakelkasten en diverse elektronische en elektrotechnische apparaten te verzorgen. Cimar Electronics staat voor ‘samen uw product op de markt brengen’.

Dat laatste komt erg overeen met het DNA van Battery Control. De samenwerking is vooral gericht op samen doen, samen werken en samen groeien en verbeteren. Alle gesprekken met eigenaar Marius Ekris, Johan van Dijk als projectleider, Hoofd Ontwikkeling Edwin Brink en de productie verantwoordelijken Henrie Otte en Allard Teeuwissen waren gericht op transparante communicatie en in alle openheid samenwerken.

Cimar Electronics is voor ons als opdrachtgever een betrouwbare partner tijdens het Battery-box ontwikkeltraject en heeft in een vroege fase heel goed meegedacht. Zij geven in een vroeg stadium duidelijkheid om in een later stadium eventuele productie- technische problemen te voorkomen. De evaluatie van de nul-serie wordt daardoor probleemloos en kunnen er met de tijd grotere aantallen zonder zorgen worden geproduceerd.

Lees het bericht hieronder verder…

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Marius Ekris, directeur van Cimar geeft aan; “Tijdens de ontwikkeling van de Battery-box heeft Dick bij ons een aanvraag gedaan om mee te denken in het ontwikkelen van een deurdetectiesysteem voor de Battery-box. Het betrof een aanvraag voor een audio en visueel signaal wanneer de deur van de box te lang op blijft staan. Wij hebben de gesprekken als zeer plezierig en onderbouwend ervaren en hebben de ruimte gekregen om onze expertise en ervaring in te brengen. Het deurdetectiesysteem van de box is door Cimar ontwikkeld. Het is een specifiek toepassing in de huidige vorm van de Battery-box.” Nick Akkerman die vanuit Battery Control vaak contact heeft met de ontwikkelaars en productieleider van Cimar geeft aan; “Wij hebben de algehele omgang tijdens de ontwikkeling van de printplaat ook als zeer positief ervaren en zagen dat Cimar een ideale partij zou zijn voor de assemblage van de Battery-box en XL-boxen. De eerste honderd boxen hebben wij nog volledig zelf geassembleerd, maar inmiddels ligt de volledige assemblage ook bij Cimar” zegt Akkerman.

“Door in deze samenwerking gebruik te maken van de geavanceerde technieken van Cimar Electronics kunnen wij nu een constante kwaliteit garanderen. Hierdoor kunnen zij ons in het ontwikkeltraject en  het productieproces goed begeleiden naar een nog beter eindproduct. De ruim 60 medewerkers van Cimar zullen ons helpen te groeien en te verbeteren. Daarom zien wij Cimar Electronics als belangrijke partner. “

Namens het gehele team van Battery Control – Bedankt voor deze samenwerking!

Wil je meer weten over Cimar Electronics en de mensen die er werken, klik dan op deze LINK.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s