Nieuws

Deel 4: Ontwikkelen doe je niet alleen

21 december 2022

Omdat Battery Control een bedrijfscultuur ambieert van verbinden en samenwerken, willen wij onze samenwerkende partners (en de mensen daarachter), voorstellen waarmee wij tijdens de lange en dynamische periode van ontwikkeling een sterk samenwerkingsverband hebben gekregen.

Bedrijven en medewerkers die een grote bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de brandveilige Battery-boxen.

Om eerlijk te zijn hoorde dit artikel als deel 3 geplaatst te worden. Wij houden de volgorde van het productieproces aan en dan hoort het coaten voor de elektronica en assemblage, zoals we in het vorige artikel met Cimar Electronics hebben benoemd. De vakantie gooide hierin roet in het eten en daardoor is de plaatsing van Deel 4 van onze partner Kamp Coating nu aan de beurt.

Kamp coating is niet alleen onze leverancier van de poedercoat, maar één van onze eigenaren (Dick van de Steeg) kent het bedrijf uit het verleden. Bij Sparta fietsen en Lepper Zadels werd ook veel gebruikt gemaakt van de diensten van Kamp coating. Zo werd ook Kamp Coating benaderd tijdens de eerste fases van ontwikkeling van de samples en dan met name omtrent welke type coating en met welk proces kunnen we dit project mee gaan werken.

Bij Kamp Coating Groep denken ze graag met de klant mee. Zij kijken vooral naar het totaalplaatje alvorens een oplossing aan te bieden. Vaak is een project dat binnenkomt voor poedercoating voor een groot deel maatwerk. Dat zij hierin meedenken is vanaf de start van de Battery-box bij ons erg aangenaam geweest en duidelijk geworden. In alles merken wij dat de Kamp Coating Groep een betrouwbare en hoogwaardige partner/leverancier is.

Hoe is de samenwerking ontstaan?

“In eerste instantie is de samenwerking opgestart door het contact van Paardekooper met Kamp coating. Zij doen al vele jaren zaken met het succesvolle bedrijf in Apeldoorn en ik kende ze ook nog uit mijn tijd bij Sparta Fietsen en Lepper. Zodoende is de samenwerking ontstaan, gegroeid en versterkt” aldus Van de Steeg.

Om de kwaliteitsnorm te borgen hanteert Kamp Coating de ‘7-meerwaarden’ (Zie LINK) met betrekking op het poedercoat proces. In het proces van oppervlaktebehandelingen zijn er voor Kamp Coating  twee aspecten die de aanleiding geven tot het behandelen van materiaal, namelijk uiterlijke verfraaiing en de bescherming van het product tegen corrosie. Dit heeft de meeste impact op het imago van de eindklant aldus Kamp Coating.

Het gewenste coatingsysteem kan dan wel per klantwens verschillen, maar door goed naar de klant te luisteren wordt het proces dusdanig gerealiseerd dat de gevraagde kwaliteit wordt behaald. Nick Akkerman zegt hierover; “In onze samenwerking was het zeer duidelijk aanwezig dat er bij Kamp Coating veel kennis en expertise aanwezig is. Zo heeft Kamp Coating ons specifiek kunnen adviseren welke voorbehandeling het beste bij onze wensen past. Wij gingen af op het advies van Kamp coating en kozen daarom voor een binnen toepassing.

De 7-schakels van een duurzaam coatingsysteem.

  1. MATERIAAL EN CONSTRUCTIE
  2. TOEPASSING, CORROSIE- EN KLIMAATKLASSE
  3. PASSEND COATINGBESTEK
  4. VOORBEHANDELING
  5. AANTAL LAKLAGEN
  6. LAKTYPE
  7. REINIGING EN ONDERHOUD

Deze 7 schakels helpen ook mee de processen bij Kamp coating te verduurzamen. Door gebruik te maken van een duurzaam coatingsysteem wordt een grote stap gezet qua energie- en grondstoffenverbruik van een product. Naast de kwaliteitslabels “Qualisteelcoat” en “QIB” is Kamp Coating gecertificeerd voor ISO 9001, waarin dit zorgsysteem en milieu- en Arbo aspecten zijn opgenomen. Kamp Coating zal op een maatschappelijk verantwoorde manier haar medewerkers en bedrijfsmiddelen inzetten. Er is o.a. geïnvesteerd in cleantech en slimme technologie.

Battery Control is in zijn nopjes met deze samenwerkende partij. Ook wij kunnen nu een constante kwaliteit van poedercoat garanderen. Dit is belangrijk voor ons en onze klanten waar de Battery-boxen worden geïnstalleerd.

Namens het gehele team van Battery Control – Bedankt voor deze samenwerking!

Wil je meer weten over Kamp Coating, klik dan op deze LINK.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's