Nieuws

Elektrische fiets vliegt spontaan in brand in Wageningen

27 juni 2021

Een elektrische fiets is zondagmiddag in Wageningen in brand gevlogen. Dat gebeurde op de Churchillweg in Wageningen.

De beste man was rustig aan het fietsen toen de fiets spontaan begon te branden. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen. Vervolgens hebben de toegesnelde brandweerlieden het wegdek schoongemaakt. Zover bekend raakte de fietser niet gewond. (bron. De Gelderlander)

Het gebeurd steeds vaker dat een fietsaccu in brand vliegt. Verschillende media maken hier ook melding van en geven de consumenten advies over hoe de accu het best gebruikt kan worden. De redenen van het in brand vliegen van de accu zijn divers. Het kan door schade, interne beschadiging, waterschade, ouderdom of slechte kwaliteit kunnen komen. Er worden veel oplossingen aangeboden, maar niet alles blijkt echt te werken. Opslag en laden van een laptop accu is veel minder krachtig dan een E-bike accu.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s