Nieuws

Elektrische fiets vliegt spontaan in brand in Wageningen

27 juni 2021

Een elektrische fiets is zondagmiddag in Wageningen in brand gevlogen. Dat gebeurde op de Churchillweg in Wageningen.

De beste man was rustig aan het fietsen toen de fiets spontaan begon te branden. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen. Vervolgens hebben de toegesnelde brandweerlieden het wegdek schoongemaakt. Zover bekend raakte de fietser niet gewond. (bron. De Gelderlander)

Het gebeurd steeds vaker dat een fietsaccu in brand vliegt. Verschillende media maken hier ook melding van en geven de consumenten advies over hoe de accu het best gebruikt kan worden. De redenen van het in brand vliegen van de accu zijn divers. Het kan door schade, interne beschadiging, waterschade, ouderdom of slechte kwaliteit kunnen komen. Er worden veel oplossingen aangeboden, maar niet alles blijkt echt te werken. Opslag en laden van een laptop accu is veel minder krachtig dan een E-bike accu.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's

Maximaliseer uw veiligheid.

Battery Control Europe staat voor ‘veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat u uw lithium ion E-bike batterij op een veilige wijze kunt laden, waarmee u veiligheid biedt aan uzelf en uw medewerkers en risico’s op gevolgschade beperkt of zelfs voorkomt. Voor alle producten hanteren wij een hoge kwaliteitsnorm en worden via een reproduceerbare testmethode getest.