Nieuws

(update) Kopen of Leasen

6 oktober 2021

Kopen of Leasen

Wat is voor u de beste keuze?

Wanneer u maaltijden rond brengt, of een dienst of service levert bij mensen thuis, of u bent die rijwielzaak met veel batterijen op voorraad. Een accu veilig opladen is bij een bezorg e-bike of een e-scooter bijna een verplichting geworden. Moet ik een Battery-box of Scooter-box kopen of leasen. Wat past bij u en waar moet ik dan rekening mee houden.

Dit zijn veelal vragen die niet alleen voor u gelden, maar voor vele andere ondernemers die met E-bikes of E-scooters om gaan. Iedereen die lithium ion batterijen oplaad krijgt met veilig en zorgeloos laden te maken. De keuze is reuze en beide hebben voor- en nadelen. Wanneer u besluit een Battery-box aan te schaffen is alles duidelijk. U betaald de Battery-box en klaar is kees. Alle vrijheid aan uzelf. Je hebt geen eisenpakket van een leasemaatschappij, u bent eigenaar en u beslist zelf wat u met de Battery-box doet. Aan de andere kant kan de investering hoog zijn en met lease bent u op korte termijn minder kosten kwijt en ben je op termijn de eigenaar van de Battery-boxen. Bij financial lease betaald u maandelijks een bedrag voor het kopen van de box en een rentebedrag voor de termijn dat u kiest. In beide gevallen kunt u veilig laden en zorgeloos ondernemen.

Aanschaffen

Komt het even niet uit of wil je sowieso de investering niet doen, dan is leasen de betere keuze. Je hoeft dan niet direct een grote investering te doen omdat je dan per Battery-box een vast bedrag per maand betaalt. Een leasecontract is daarentegen vaak goedkoper, maar uiteindelijk betaal je op de lange termijn wat meer. De leasetermijn heeft invloed op de kosten per maand. De leasecontracten voor de Battery-box zijn 24, 36 en 48 maanden. Veelal kiest een ondernemer voor het 48 maanden contract, omdat dit lagere maandkosten met zich mee brengt. Dit leasecontract heeft vaak ook nog de meeste scherpe prijs.

Rendement met de Battery-box

Heeft u de hele dag volle batterijen nodig, want u heeft het druk met de maaltijd bezorging? Als ondernemer wil én moet u snel kunnen reageren. Dat betekent dat wanneer de ene batterij in gebruik is, de andere geladen kan worden. Uw klanten verwachten een snelle levering en uzelf zoekt efficiency en rendement. Door gebruik te maken van de Battery-boxen heeft u 40% minder extra batterijen nodig. U kunt snel schakelen bij bestellingen. Via financial lease is dat precies hetzelfde, alleen zal er gekeken worden naar de financiering van de box en of dat kan. Bij kopen zal het proces van acceptatie sneller gaan want er is geen tussenkomst van een leasemaatschappij. De levertijd zal niet veel langer zijn de leasemaatschappij kan u binnen een aantal dagen laten weten hoe het wordt geregeld en welke informatie zij nodig hebben.

Kredietcheck

Als je snel wilt schakelen, wil je niet vertraagd worden door administratieve rompslomp. Bij Battery Control en onze samenwerkende leasemaatschappijen willen wij snel kunnen handelen. Een kredietcheck is nodig, maar kan snel worden afgehandeld. Vaak is dat binnen 24 uur geregeld. Uiteraard is er bij Kopen een andere oplossing. Daar is de betalingsconditie op een andere manier geregeld. Als ondernemer kan dat een struikelblok zijn.

Eigen huisstijl

Battery Control weet dat uitstraling belangrijk is. Wij kiezen er dan ook voor om een neutrale kleur te gebruiken bij de Battery-boxen, maar we kunnen ook op maat leveren. Als ondernemer wilt u dezelfde stijl, design en merkuitstraling. De Battery-boxen zijn verkrijgbaar in uw eigen kleur, maar daar staat eerlijk gezegd wel iets tegenover. Bij 50 boxen of meer poeder coaten wij de boxen geheel in eigen huisstijl. Dit kan eigenlijk alleen bij kopen. Bij lease worden de Battery-boxen na de leasetermijn weer ingeleverd en dan is er een mogelijkheid een eindbedrag af te spreken wanneer u besluit de Battery-boxen alsnog te kopen.

Ieder jaar preventief onderhoud

U wilt uiteraard ieder uur van de dag gebruik maken van de batterijen. U wilt zorgeloos ondernemen. Uw Battery-boxen moeten u, zonder toezicht te houden, een veilige werkomgeving geven. Sterker nog; uw dagomzet is er afhankelijk van en lege batterijen brengen u niet die gewenste omzet, efficiency of rendement. U bent operationeel afhankelijk en preventief onderhoud is daarom belangrijk. Omdat de Battery-box na jarenlang ontwikkelen en testen zijn werk doet hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Wij komen jaarlijks service & onderhoud plegen, vervangen dan de deurrubbers en doen een algehele controle over de Battery-box, de afvoer en de werking van de box. Battery Control zorgt dat uw Battery-boxen altijd goed onderhouden worden. Het enige verschil is dat de kosten per maand bij Lease in het leasecontract is verwerkt, bij koop wordt hier een leaseovereenkomst voor gesloten. Het enige wat u daarna hoeft te doen, is een afspraak maken. Is er iets wat niet werkt buiten het jaarlijks onderhoud, dan komen wij ook bij u langs. De kosten hiervan zijn zowel in een leasecontract als bij koop uw kosten. Ga daarom zuinig om met de boxen en leer uw medewerkers dat ook te doen. 10 handige tips!

Elektrische voertuigen

Al jaren is duurzaam ondernemen de standaard. Tenminste, dat zou zo moeten zijn. Wil je als ondernemer duurzaam ondernemen, dan is bijvoorbeeld een elektrische fiets of elektrische scooter een slimme keuze. Bij deze keuze hoort ook de duurzame zorg voor uzelf en uw medewerkers. Het veilig laden is een ook zo’n slimme keuze. Zoek goed uit wat u wilt en of dit echt getest is. Wees slim om hierin onderzoek te doen. Er wordt veel aangeboden, ook oplossingen die nu werken, maar niet binnen de eisen van de verzekeraar valt.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Service; U bepaalt 1-4 werkdagen

Om je producten te bezorgen of je dienst te verlenen bent u afhankelijk van volle batterijen. Werkt de batterij niet naar behoren, heeft dat met de Battery-box te maken of hebben onderdelen van de box een reparatie nodig? Dan wil je daar niet te lang op wachten, want dat leidt tot minder omzet en grotere zorgen. Bij Battery Control willen wij binnen 1-4 dagen service verlenen. U heeft daar namelijk zelf de keuze voor. U belt de planning en vraagt om een service ticket. Er wordt aan u gevraagd of het spoed is of dat het in de planning verwerkt kan worden. De kosten voor dit ticket zijn voor u zelf. Uiteraard geldt dit niet voor het jaarlijks preventief onderhoud, deze wordt automatisch per jaar ingepland. Heeft u een service nodig, dan staan wij voor u klaar. Wij kijken naar beschikbaarheid van de service monteurs en houden u op de hoogte.

Direct contact

Wanner je kiest voor leasen, dan krijgt u een centraal nummer van de leasemaatschappij. Maar uiteraard staan ook wij voor u klaar. Wanneer u besluit de boxen aan te schaffen lopen de contacten net iets anders. Uiteraard staan wij voor u klaar wanneer het over de box gaat. Service en onderhoud loopt het contact via onze installateur. U heeft direct contact met de man die in de planning kan kijken, de installateur verleent service aan u als ondernemer. Geen zorgen dus over beschikbaarheid en of u wel iemand aan de lijn krijgt. U heeft als ondernemer al genoeg aan je hoofd. Mocht er iets gebeuren en u wilt dat geregeld hebben, wij staan met meerdere centrale telefoonnummers voor u klaar. Wie u dan ook aan de lijn krijgt, u krijgt respons en wordt direct geholpen. We voorkomen hiermee dat u van het kastje naar de muur gestuurd wordt of, nog erger, geen oplossing aangeboden krijgt.

Morgen al een Battery-box

Bent u klaar om te starten met veilig opladen. Battery Control maakt opladen veilig. Of bent u nog aan het twijfelen en wilt u een voorinspectie inplannen. Neem contact op met de mensen van Battery Control.

Lees meer over alle voordelen of bekijk onze veilig laden oplossingen.
Of maak de keuze voor een voorinspectie.

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s