Nieuws

Trots! Eindelijk installatie van de boxen

24 januari 2022

Trots zijn we inderdaad!

Na een lange weg van ontwikkeling, eindelijk installatie van de Boxen

Na 3 jaar ontwikkeling en testen van accubranden kunnen de ondernemers van Battery-Control eindelijk hun product in de markt zetten. De boxen worden door Nederlandse bedrijven geproduceerd, geassembleerd en geïnstalleerd. Made & Designed in Holland!

“Eigenlijk zijn we daar best wel trots op”, zegt Dick van de Steeg, een van de eigenaren van Battery Control. “De laatste maanden hebben Nick en ik, samen met onze leveranciers en partners, veel werk verricht om de Battery-boxen klaar te maken voor de Nederlandse markt. Er is een ontzettend lange weg afgelegd om een goed werkend en veilig product op de markt te zetten voor het veilig laden van een Lithium ion Accu. Daar zijn wij inderdaad trots op.”

Nick Akkerman, de andere compagnon, geeft aan dat er veel nodig is om controle over een accubrand te krijgen. “We hebben meer dan 70 accu’s in de brand gebracht. We zijn ooit begonnen met een spijker in een volle accu te slaan maar nu pas hebben we een testmethode die de praktijk echt nabootst. Nu weten we exact wat er gebeurt tijdens een accubrand en hoe onze producten kunnen bijdragen aan veilig laden en opslaan.

Installaties

“We hebben de afgelopen tijd vooral gebruikt om het installatieproces op order te krijgen en goed in te richten. We hebben in december al een aantal boxen geplaatst, maar dat was vooral om te kijken wat je allemaal tegenkomt. Iedere locatie is weer anders, de toepassing is anders.” Daarnaast hebben we de Scooter-box toegevoegd. Omdat de accu’s steeds meer energie krijgen. Een E-bike accu is gemiddeld 500Wh, maar een Scooter-accu is al gauw 1.600 tot wel 2000Wh. Dat vraagt een andere aanpak en een andere oplossing. De scooter-box is inmiddels in productie en zal binnenkort leverbaar zijn. “Maar we zijn ook alweer aan het testen voor accu’s met een vermogen van 3.000Wh. Het gaat maar door.” vult van de Steeg aan.

Eind 2021 is van start gegaan met een groot aantal nieuwe voorinspecties bij rijwielzaken en maaltijdbezorgers. Dit zijn ook de sectoren waarin het afgelopen jaar veel accubranden hebben plaatsgevonden. Bijvoorbeeld Hoekstra Wheels uit Valkenburg dat begin 2021 hun bedrijf verloor. Maar ook in December was het op vele plekken raak; Picnic Roosendaal, Pegge Tweewielers in Weerselo, Felyx Scooters Capelle aan de IJssel, in een flat in Rotterdam, een accurevisie bedrijf in Utrecht, Domino’s in Amersfoort, maar ook bij de afvalcentrale in Kampen ging het fout. “Verschrikkelijk om mee te maken en vervolgens alles weer opnieuw opbouwen” zegt Akkerman.

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Je hele omzet kwijt

“Vanaf vorige week zijn we om de dag installaties aan het uitvoeren. Er is veel vraag omdat we een modulair systeem hebben en echt kiezen voor een compartiment-opslag. Als de accu ontbrand hebben we control over de enorme explosieve druk, brand en vuur en voeren we het giftige rookgas af. Door te compartimenteren gaat bij een accubrand niet je hele voorraad in vlammen op. Let wel, deze voorraad zorgt ook voor de omzet van de ondernemer. Als alles de lucht in gaat, bent je ook je omzet kwijt. Dat vergeten mensen nog wel eens zegt,” van de Steeg

Op dit moment is Battery-Control veel aan het installeren en hebben veel klanten Battery Control al weten te vinden. “Ja, dat klopt”, zegt Akkerman. “Ik ben al een hele tijd installaties aan het doen en Januari zit eigenlijk al vol. In de maand februari hebben we wederom een aantal data ingevuld met installatie van Battery-boxen en in maart komt de Scooter-box uit productie. Ook daarvan is de helft al verkocht en is de installatie al ingepland.”

“Wij leveren echt maatwerk op locatie, zegt Akkerman. “De voorinspecties die wij op locatie doen zijn volledig gericht op de situatie en de mogelijkheden van de klant. Wij adviseren, voor veiligheid van uzelf en uw omgeving, in iedere situatie bij voorkeur een afvoer voor de zwaar giftige rookgassen, maar het kan zijn dat het in uw situatie helemaal niet mogelijk is om een afvoer te plaatsen. Als dit zo bespreken wij met u een alternatief. “
Akkerman is er druk mee. Hij is al op verschillende locaties geweest om de boxen te installeren en overal is het weer anders. “In alle gevallen is er een alternatief welke door ons in de praktijk is getest en valt het binnen de brandpreventie eisen van de verzekeraars en de klant kan veilig weren is verzekerd van brandveiligheid.”

Info

Wilt u nu meer weten over het veilig opladen en opslaan van lithium accu’s, neem dan contact met ons door te bellen met 088 – 205 1499 of mail ons via ds@battery-control.nl

Dick van de Steeg
Nick Akkerman
Rene van Wijngaarden

Minimaliseer de risico's

Door alle grote verzekeraars goed gekeurd.

Battery Control Europe staat voor ‘100& veilig laden zonder toezicht’. Hiermee zeggen wij dat uw lithium ion E-bike batterij op een gebruiksvriendelijke wijze en 100% veilig kunnen opladen. Hiermee biedt u veiligheid aan uzelf, uw omgeving  en uw medewerkers. Risico’s op gevolgschade worden zeer beperkt of zelfs voorkomen. Voor alle producten hanteren wij de hoogste kwaliteitsnorm en zijn door onafhankelijke testinstituten (KIWA) getest. Ook alle grote verzekeraars adviseren Battery Control als juiste partner om mee samen te werken als het gaat om “veilig laden” van oa. fietsaccu’s