Nieuws

Introductie Lithium-Locker Vakbeurs “Openbare Ruimte”

27 september 2023

Battery Control introduceert zijn nieuw ontwikkeld product “Lithium-locker” op de Vakbeurs Openbare ruimte. De lithium-locker is onder andere ontwikkeld voor het Onderwijs, grote openbare stallingen waar E-bikes en E-scooters geplaatst worden, maar ook geschikt voor VVE’s en appartement complexen. Waar de mogelijkheid staat om veilig laden te faciliteren of te exploiteren is de lithium-locker inzetbaar.

Steeds vaker komt het voor dat de accu van een elektrische fiets of scooter in brand vliegt. De afgelopen tijd zagen we steeds meer videos’ en filmpje van branden fietsaccu’s. Zelfs Hart van Nederland maakte een indrukwekkend filmpje van de slachtoffers van de brand bij een maaltijdbezorger.

De Lithium-locker is ontwikkeld door een samenwerking tussen Battery Control en De Lockerfabriek uit Wijchen. Het bedrijf wat gespecialiseerd is in het produceren van lockers voor scholen of bedrijven heeft al eens eerder een poging gewaagd om een locker te ontwikkelen voor een fiets- en scooteraccu. Tot nu toe zonder succes. Commercieel directeur van De Lockerfabriek Eric Parlevliet geeft aan; “Een locker voor een laptop of telefoon is toch echt iets anders dan die zwaardere energiedragers zoals fiets- en scooter accu’s. Daar komt zoveel druk, hoge temperaturen en zwaar giftige rookgassen bij vrij, daar moet je een beter product dan de huidige lockers met een stopcontact voor ontwikkelen. En dat is in de samenwerking met Battery Control goed gelukt.”

   

Ontdek de 10 handige tips hoe je het beste om kan gaan met een lithium-ion accu. Download onze gratis whitepaper.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Minimaliseer de risico's